Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος: “Μεταβατική η κυβέρνηση, αν είμαστε ενωμένοι τα προβλήματα θα λυθούν με λιγότερο κόστος”

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με το ρόλο της νέας κυβέρνησης έδωσε στη δήλωσή του ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Πρώτον ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει συγκεκριμένο έργο που σχετίζεται με την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Δεύτερον διευκρίνισε ότι δεν έβαλε κανέναν όρο ..........

σε κανένα πολιτικό αρχηγό και τρίτον σε ότι αφορά το χρόνο των εκλογών είπε ότι υπάρχει ως σημείο αναφοράς η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών (6η Νοεμβρίου) η οποία παραπέμπει σε πρόωρες εκλογές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι δεν είναι πολιτικός αλλά ήρθε να βοηθήσει σε μια προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και τόνισε την τεράστια σημασία της συνεργασίας για το καλό της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε:

“Αποδέχτηκα την πρόταση για να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η τιμή μεγάλη αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όχι εύκολη η πορεία, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν γρήγορα αν υπάρχει ενότητα και συναίνεση. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου και η οικονομική πολιτική που συνδέεται με αυτές. Όλοι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επίτευξη των στόχων. Να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι για κανέναν πολιτικό αρχηγό.”

2 σχόλια:

  1. Βρέθηκε ο εθνοσωτήρας ??? και γιατί δεν τον βάζατε από την αρχή ρε παιδιά να μας "σώσει " ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτός που μαζί με τον Σιμήτη μαγείρεψαν τα νούμερα και μπήκαμε στην Ευρώ τρομάρα μας.
    Ολα τα είχε η Μαριωρή το ευρώ της έλειπε.
    Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι καλό τώρα αν και δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.