Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά. [ VIDEO ]

UPDATE VIDEO ΑΠΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ρεπορτάζ του πρώην διαχειριστή μας.


Εγκαίνια στον νέο σταθμό τους ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 12 χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στα εγκαίνια παρόντες ήταν οι ........

Βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κουσελάς Δημήτρης και Βουδούρης Οδυσσέας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κορμάς Παναγιώτης, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γκούμας Παναγιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Μπόζος Πάνος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Αποστολόπουλος Τάσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος ο οποίος εκπροσωπούσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Διοικητής του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών κ. Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τριφυλίας και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκαν λόγω κωλύματος η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος όμως εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Νέας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Μπακούρο.
Επίσης αδικαιολόγητες απουσίες υπήρξαν από τους Βουλευτές της ΝΔ (Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά) αλλά και του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Λαμπρόπουλου Ιωάννη, του τέως Νομάρχη Μεσσηνίας και νυν επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Δημήτρη Δράκου αλλά και κανενός εκπροσώπου του. Έστω και του κ. Παναγιωτόπουλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Διοικητής του Κ.Α.Φ.Κ.Α Φιλιατρών κ. Λεωνίδας Παρασκευόπουλος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους είπε ότι το έργο του σταθμού είναι πολύ σημαντικό και ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την στέγαση του στο Κ.Α.Φ.Κ.Α.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος δήλωσε ότι είναι εδώ γιατί πιστεύει πως στους 15 μήνες του Δ.Σ. υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στον αντιπρόεδρο κ. Κορμά και τον άλλον αντιπρόεδρο κ. Τζανετή.
Ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης για την συνεργασία που είχαν για τα καινούρια ασθενοφόρα εκ των οποίων η περιφέρεια του θα πάρει 31 νέα ασθενοφόρα από τον διαγωνισμό που γίνεται υπό πλήρη διαφάνεια ανανεώνοντας τον στόλο από το 2004.
Ανακοίνωσε ότι το ΕΚΑΒ πήρε την ψηφιακή σύγκληση και θα οργανωθεί τηλεϊατρική – τηλεματική για καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση.
Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μελέτη σε όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή σε ασθενοφόρα ανά πληθυσμό.
Τόνισε ότι η περιοχή της Τριφυλίας είχε την ανάγκη παρουσίας του ΕΚΑΒ και ο Παναγιώτης Κορμάς ο αντιπρόεδρος το είχε θέσει από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτης Κορμάς δήλωσε ότι υπήρχε κενό στον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στο Τεχνικό κομμάτι της Υπηρεσίας.
Τόνισε την παρουσία του ΕΚΑΒ στην ξηρά στην θάλασσα και τον αέρα όπου διαθέτει μια ιατρική υπηρεσία που είναι πολύ αξιόμαχη και αξιόπιστη και τους διασώστες οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Οι άξονες – Πυλώνες της λειτουργίας του ΕΚΑΒ είναι τρείς όπως είπε ο κ. Κορμάς. Η άμεση πρόσβαση στο σημείο του συμβάντος, η ποιοτική και σωστή παροχή υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, και η ασφαλής μεταφορά του ασθενούς στον υγειονομικό σταθμό αναφοράς που για την περιοχή της Τριφυλίας είναι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Με την έλευση του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται.

Ο σταθμός του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως καλύπτοντας σε πρώτη φάση τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας.
Τα περιστατικά που θα διακομίσει θα είναι μέχρι το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το οποίο είναι ο υγειονομικός πυλώνας της περιοχής.
Περιστατικά που θα χρήζουν μεταφοράς σε άλλη υγειονομική μονάδα θα μεταφέρονται με ιδία μέσα του νοσοκομείου.
Ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση ότι το ΕΚΑΒ δεν θα διακομίζει πουθενά αλλού εκτός από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή περίπου στις 10 κλήσεις που σημαίνει ότι ο κόσμος το μαθαίνει σιγά σιγά.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κ. Πάνος Γκούμας είπε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ μεγάλη για την Τριφυλία.
Είναι ένα έργο το οποίο θα ισχυροποιήσει το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τόνισε ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει προσφέροντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας αποτελώντας ένα λειτουργικό δίπολο με το ΕΚΑΒ.
Και παραίνεσε την διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος χαρακτήρισε μια πολύ καλή μέρα για την Τριφυλία την σημερινή. Δημιουργείται σιγά σιγά στην Τριφυλία ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Το ΕΚΑΒ το ΚΑΦΚΑ τα Κέντρα Υγείας το Νοσοκομείο μπορούν να εγγυηθούν συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες.
Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ είναι έργο του συμπολίτη μας Παναγιώτη Κορμά. Η Τριφυλία του το χρωστά. Ζήτησε από τους πολιτικούς να διαλυθούν τα μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας από την πλευρά του τόνισε ότι χαίρεται για όσα ακούστηκαν και κυρίως για το ότι το ΕΚΑΒ θα διακομίζει τα περιστατικά στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Αναφέρθηκε στον Δήμο την έκταση που καταλαμβάνει και ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρέπει να παραμείνει ως είναι.
Επανέλαβε τα λεγόμενα του κ. Γκούμα ότι το νοσοκομείο πρέπει να παρέχει και δευτεροβάθμια φροντίδα. Ενώ ξεκαθάρισε ότι η τυχούσα υποβάθμιση του νοσοκομείου αποτελεί Casus belli για τον Δήμο Τριφυλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Αποστολόπουλος Τάσος είπε ότι αυτό που εγκαινιάζουμε έρχεται να ενισχύσει το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Ζήτησε από τον Δήμαρχο Τριφυλίας να οργανώσει ένα κίνημα αγανακτισμένων ενάντια στα φακελάκια. Γιατί κόποι μιας ζωής σπαταλούνται σε μια βραδιά σε φακελάκια.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κουσελάς είπε ότι το ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό άμεσης ιατρικής βοήθειας στην Τριφυλία. Το θεώρησε επιβεβλημένο να γίνει το ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.
Αναφέρθηκε σε ένα ευρύτερο πάρκο υγείας το οποίο θα περιλαμβάνει το ΕΚΑΒ τα κέντρα Υγείας το ΚΑΦΚΑ. Οι υπηρεσίες υγείας αναβαθμίζονται και θα αναβαθμιστούν έτη περισσότερο γιατί το χρωστάμε στους πολίτες.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει εδώ το ΕΚΑΒ
Το σημερινό γεγονός έχει ένα βαθύ πολιτικό νόημα. Μέσα σε μια κατάσταση οικονομικής κρίσης – ύφεσης όταν βάζουμε όλοι μαζί τα δυνατά μας μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα τα οποία πρέπει να μας οδηγήσει για όλα τα υπόλοιπα βήματα.
Δίνουμε μια μάχη για να παραμείνει νοσοκομείο το νοσοκομείο. Θέλουμε προτάσεις για την περεταίρω αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά ακολούθησαν τα εγκαίνια των χώρων που στεγάζεται το ΕΚΑΒ.

Σας χρωστάμε ένα Video 40 περίπου λεπτών (δεν έχει ο λογαριασμός μας περιορισμό στα λεπτά που θα έχει ένα video που ανεβάζουμε) το οποίο θα σας δείξουμε μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα του στο κανάλι του Φιλιατρά News στο Youtube όπου θα δείτε και θα ακούσετε τα πάντα. Το αρχείο είναι αρκετά μεγάλο 780ΜΒ οπότε θέλει αρκετό χρόνο..... Πιστεύουμε ότι αύριο το μεσημέρι θα είναι διαθέσιμο.
Ένα πληρέστατο video το οποίο τράβηξε και επεξεργάστηκε η ψυχή του blog μας ο πρώην διαχειριστής μας.
Ένα Video που μόνο το Φιλιατρά News είναι σε θέση να σας δείξει και κανένας άλλος.





10 σχόλια:

  1. Αχρειαστο να ειναι,αλλα καλη αρχη.
    Αντε ρε Χαρη να δουμε το βιντεο.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ VIDEO ME AGONIA. ALLA KSEROYME OTI THA EINAI OTI KALYTERO EKANES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑ΄ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ!
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΕΙ ΚΑΦΕ?
    ΜΗΜΠΩΣ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ(ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ!!!!!!
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.ΗΣΥΧΙΑ!!!!!!!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai apospe p xreiastike na erthei stin agia kiriaki ekane mia misi wra!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο ρε σε κατι ψευτομαγγες που θα εκανα θα εδειχναν κτλ ,στους βουλευτες Μεσσηνιας αν παταγαν το ποδι τους στα Φιλιατρα.Μπραβο ρε!Κο κο κο τωρα,μονο στα λογια ειμαστε καλοι ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμια βολτα στον κυριο κουσελα-βουδουρη τους κανατε στην πολη να δουν σε τι ομορφη κατασταση βρισκετε και μετα να τους κερασετε ουζο στη πλατια με θεα το συντριβανι και τους μαυρογυφτοβουλγαρορουμανους?Οχι?Σα δεν ντρεπεστε τους ανθρωπους που δουλευουν για μας ολη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΙΣΩ ΜΑΧΑΛΟΜΑΓΚΕΣ...ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ.

    ΟΥΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΟΥΤΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ...ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΛΥΓΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ...

    ΚΟΤΕΣ...

    ΜΗ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΚΥΨΙΜΟ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίγο πιο κόσμια γιατί υπάρχει και η αφαίρεση σχολίου ε... Μην το ξεχνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.