Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ξεκίνησε σήμερα η έκδοση των νέων αδειών οδήγησης

Απο σήμερα ξεκινάνε να εκδίδονται οι νέες άδειες οδήγησης.
Θα εκδίδονται σε μορφή πλαστικής κάρτας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΕ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.
Προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, την έκδοση των νέων αδειών αναλαμβάνει η διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πάντως να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών, όπως ισχύει και σήμερα.
Θα πρέπει όμως μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά να υποβάλλουν και την «Αίτηση Εκτύπωσης Αδειας Οδήγησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει αλλαγές και στον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, με αύξηση του βαθμού δυσκολίας και μέτρα κατά του «λαδώματος».

Αντιδράσεις από τη Νομαρχία Πειραιά

Tην αναστολή της νέας διαδικασίας έκδοσης αδειών οδήγησης ζητά ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, τονίζοντας πως η έλλειψη κατάλληλης και έγκαιρης προετοιμασίας από την Κεντρική Διοίκηση θα προκαλέσει στους πολίτες πρόσθετο κόστος, ταλαιπωρία και αναμονή, τονίζοντας πως οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα επωμιστούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο νομάρχης Πειραιά αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στη λειτουργία της Νομαρχίας Πειραιά και ενδεχομένως του συνόλου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας, από την εφαρμογή της νέας διαδικασίας για την έκδοση των αδειών οδήγησης που θα είναι υπό τη μορφή πλαστικής κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.