Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πτώχευση κήρυξε το video site Veoh

Tο Veoh, το γνωστό site με video streaming, ανακοίνωσε πως πτώχευσε και πως βάζει πωλητήριο στα περιουσιακά του στοιχεία προκείμενου να μπορέσει να αποπληρώσει τους πιστωτές του. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dmitry Shapiro δήλωσε πως τα αίτια για την κατάρρευση είναι η νομική διαμάχη με την Universal Music Group -την οποία η Veoh κέρδισε- και το δυσμενές οικονομικό κλίμα.

"Δυστυχώς, τα μεγάλα οράματα, η γεμάτη ...........

πάθος ομάδα, τα δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, τα εκατομμύρια δολαρίων σε κέρδη και η νίκη στο δικαστήριο δεν ήταν αρκετά. H απόσπαση προσοχής λόγω της νομικής διαμάχης με την Universal Music Group και οι προκλήσεις του ευρύτερου μακρο-οικονομικού κλίματος οδήγησαν την εταιρεία σε καθεστώς πτώχευσης", δήλωσε σε blog post.
H Veoh υπάγεται πλέον στον άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα και όχι στο άρθρο 11 το οποίο θα επέτρεπε την αναδιοργάνωση της εταιρείας προκειμένου να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές της. Σύμφωνα με το άρθρο 7 η εταιρεία θα πωλήσει τα πάγια στοιχεία της προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές της.

Τo Veoh είχε καταφέρει να συγκεντρώσει από επενδυτές κεφάλαια συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων και συγκεντρώνει 28 εκατομμύρια χρήστες τον μήνα.

Ο Dmitry Shapiro δεν δημοσιοποίησε τα χρέη της εταιρείας. Προς το παρόν το site παραμένει σε λειτουργία.

Πηγή: computerworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.