Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι των Φούληδων 2012. Κέφι και ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους παρά την κρίση.

UPDATE VIDEO

Επιτυχημένη ήταν και αυτή την χρονιά παρά την οικονομική κρίση η διεξαγωγή του Καρναβαλιού των Φούληδων στα Φιλιατρά.

Μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να ενισχύσει οικονομικά την διεξαγωγή του αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να κάνει τον κόσμο που το ήθελε να το οργανώσει και μάλιστα με αξιοζήλευτο αποτέλεσμα όπως θα δείτε και στο Video.
Οι Εκδηλώσεις άρχισαν από νωρίς με μουσικές ...........

στην πλατεία της πόλης που έδιναν διαρκώς τον αποκριάτικο τόνο, χαρακτηριστικό της ημέρας.
Ο καιρός από την άλλη δεν είχε φορέσει τα καλά του και πότε με τόνο μελαγχολικό και πότε με τόνο χαρούμενο μας έδειχνε τις διακυμάνσεις που περνούσε.
Και ενώ όλα φαίνονταν ότι θα βρέξει, αυτό δεν συνέβη και το μεσημέρι είχε ήλιο και έτσι χωρίς προβλήματα έγινε η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.

Ο κόσμος στην πλατεία ήταν από το πρωΐ αρκετός και όσο πλησίαζε το μεσημέρι γινόταν όλο και περισσότερος.
Είναι χαρκτηριστικό ότι στα καφέ της πλατείας από τις 12 το μεσημέρι γινόταν το αδιαχώρητο.
Ξεχωριστό τόνο στην όλη εορταστική ατμόσφαιρα της αποκριάς έδινε το υπαίθριο bar που είχαν στήσει το καφέ αναψυκτήριο "ΕΛΙΝΑ" και το Club "More... At night" δίπλα από την Βιολέττα όπου δύο αιθέριες υπάρξεις χόρευαν σε litin επάνω σε στίβες από παλέτες.

Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος συγκεντρωνόταν αριστερά και δεξιά του δρόμου όπου θα περνούσαν τα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα των καρναβαλιστών.
Στο επίκεντρο της σάτιρας βρέθηκε η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλαδα καθώς επίσης τα πολιτικά πρόσωπα όπως του Παπανδρέου Σαμαρά, Μερκελ, Καραμανλή, Καρατζαφέρη, κλπ

Την οργάνωση του καρναβαλιού όπως είπε και στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας διοργάνωσε η Δημοτική ενότητα Φιλιατρών με χορηγίες αποκλειστικά και μόνο ιδιωτών χωρίς την συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας.
Πάντως κατα γενική ομολογία το "πείραμα" πέτυχε και ο κόσμος κατάφερε να ξεφύγει έστω και για μια μέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσει με την ψυχή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί οι καρναβαλιστές να ήταν από τα Φιλιατρά υπήρχε όμως και ένα γκρουπάκι από την Κυπαρισσία όπου έδωσε και αυτό τον δικό του όμορφο τόνο.

Δείτε το Video από το καρναβάλι των Φούληδων



14 σχόλια:

  1. και του χρονου φουλακια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όλους τους Φιλιατρινούς και μη, κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν, διασκέδασαν με τόσο κέφι και ζωντάνια στο τοπικό Καρναβάλι!!!! Συγχαρητήρια σε όσους το υποστήριξαν με κάθε τρόπο, ώστε να βγει αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!!
    Το καταπληκτικό video μετέφερε σε όλους εμάς που ήμαστε μακριά, όλο το εορταστικό, χαρούμενο κλίμα, από την αγαπημένη μας πατρίδα!!! Μας συγκινήσατε και σας ευχαριστούμε!!!
    Και του Χρόνου!!!!
    Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πρώην Διαχειριστής27 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:53 π.μ.

    Ευχαριστώ πολύ για τα καλα σας λόγια τόσο εδώ όσο και στο Facebook.
    Εχω δηλώσει εκατοντάδες φορές ότι Αυτήν την ομάδα που διαχειρίζεται το Blog ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΩ με όποιο τρόπο μπορώ. Και θα το κάνω πάντα. Και θα σας έχω πάντοτε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
    Οπως θα προσέξατε η παρέλαση των αρμάτων είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ, δεν έχει κοπεί ούτε δευτερόλεπτο για να βάλει ο καθένας που ήταν μακρυά μας τον εαυτό του ανάμεσα στον κόσμο που παρευρέθηκε και για να βιώσετε ασταμάτητα την παρέλαση των αρμάτων.
    Μπορεί να αργήσαμε να σας δώσουμε το Video αλλα νομίζω ότι η αναμονή άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΗΝ, ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΕΓΡΑΨΕΣ! ΠΟΛΥ SUPER ΤΟ VIDEO.
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MPRAVO PAIDIA ETSI SAS 8ELOUME OXI KAKOMOIROUS OI PLATEIA MOU 8YMHSE TA XPONIA TA KALA POU YPERHFANA LEGAME OTI TA FILIATRA EINAI POLH ME ZWH KAI OXI AGROTOXWRIO OPWS MAS 8ELOUN MERIKOI. KAI TOU XRONOU KALHTERA FOULAKIA.SYN XARTHRIA SE OLOUS POU EDWSAN ZWH KAI SE OLOUS TOUS SPONSORES MARTHA APO KANADA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. synharitiria se olous pou akoma then to vazoun kato,mou thimise ta palia kala xronia,eimoun paithaki pou o dimarxos liaros protoefere to karnavali sta filiatra . filakia se olous .pitsa apo canada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να μας πεί κάποιος πόσο στοίχισε όλο αυτό το κίτς;
    Μπορεί να βγεί ένας πνευματικός άνθρωπος,κ.Β.Π.,να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που άφησε στην ψυχοσύνθεση των κατοίκων το κακέκτυπο ξαχαρβάλωμα,μα τόσο χαμηλά έχει πέσει το πνευματικό επίπεδο στην πόλη μας;Αυτή η πόλη θυμάμαι δίδασκε πολιτισμό,κινηματογραφική λέσχη με κάλες γενικά ταινείες,φιλαρμονική,θέατρο κ.α. Ποιά είναι η χρησιμότητα του καρναβαλιού στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου ή τί προβληματισμούς για τους πολίτες μπορεί να βάλει αυτό το πράγμα...μεχρί εκεί φτάνουν οι ιδέες των σημερινών ταγών της πόλης;Η κρίση η οικονομική(;)αλλά και των αξιών και των ηθών θα περάσει μ΄αυτόν τον τρόπο;Έτσι θα αφυπνιστεί ο λαός μας,με το να κατεβάζουμε τον κόσμο για μιά-δυό ώρες στην πλατεία να βγάλουν κάποιο μεροκάματο τα καφενεία και τα περίπτερα;Ας βγεί κάποιος που του άρεσε το χαζό αυτό πανηγυράκι να μας πεί τί του άφησε την επόμενη μέρα...απλά ερωτήματα βάζω που εάν θέλει κάποιος με επιχειρήματα να μας εξηγήσει για να καταλάβουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που ακόμα δεν μας έχει αγγίξει η χρησημότητα αυτής της βλακείας που κάνουμε λάθος,εάν έχει κάτι να δώσει σοβαρό να μας το πείτε.
    ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΤΑΓΟΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΗ..
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. fetoc to karnavali htan yperoxoo :))
    ante & tou xronu :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρέ συμπολίτες,ούτε σοβαρός,ούτε καμιάς εκκλησίας του Γκότση είμαι,απλά δεν μπορούμε να κάνουμε επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα έναν απολογισμό,και όχι μόνο οικονομικό αλλά σε όλους τους τομείς.Επιτέλους κάποτε θα μιλήσουμε σοβαρά σ΄αυτόν τον τόπο;Ωραία ήταν υπέροχο,γιατί ήταν υπέροχο και πόσο κόστισε αυτό το υπέροχο και τί μας άφησε αυτό το υπέροχο,σήμερα δηλ.μας έχει προσθέσει κάτι υλικό ή πνευματικό ή ηθικό ή κοινωνικό αγαθό;Σαν ανθρώπους και πολίτες τί επιτέλους μας έδωσε...
    Για διάλογο τα βάζω όλα αυτά δεν λέω ότι έχω μόνο δίκιο αλλά δεν μπορούμε να λέμε υπέροχο τέλειο,φανταστικό το χρειαζόμαστε και να μήν λέμε το γιατί.
    Την ωφέλεια του πράγματος ψάχνουμε και το κόστος αυτής,εάν κάποιος μπορεί επίσημα να μας το πεί,κυρίως από τους διοργανωτες, καλώς, διαφορετικά μένουμε με τις επιφυλάξεις μας για το καρναβάλι αλλά και γι΄αυτούς που προσφέρουν τέτοιου είδους χαμηλού επιπέδου θεάματα στην πόλη μας.
    Μεχρι να μας πείσουν η ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ παραμένει γι΄αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλαβα μέρος και ντύθηκα πλούσια.Ήταν τέλεια!Αν και λεφτά δεν υπάρχουν ήταν πραγματικά αξέχαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι εγινε με τις Ελληνικες Αποκρειες? Τι στα αληθεια κανατε? Δεν υπαρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ να χορεψουν και να διασκεδασουν ολοι? Ξενοφερτα πραγματα. Και σας φταινε οι πολιτικοι...ΧΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.