Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Τέλος η ανανέωση των πιστοποιητικών πληροφορικής


Δεν θα υφίσταται πλέον η ανανέωση των πιστοποιητικών πληροφορικής αφού σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθές , σχετικά με την πιστοποίηση φορέων για την χορήγηση πιστοποιητικών Η/Υ από τον ΕΟΠΠΕΠ καταργείται η υποχρέωση ανανέωσης των πιστοποιητικών. Παλαιότερο σχετικό θέμα εδώ

Ειδικότερα πλέον σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής .......

Απόφασης (ΚΥΑ) έχει παραληφθεί η διάταξη της προηγούμενης απόφασης που ήθελε την υποχρέωση των κατόχων πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής να ανανεώνουν το πιστοποιητικό τους κάθε τρία χρόνια. Έτσι οι κάτοχοι των εν λόγω πιστοποιητικών θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό τους ''εφόρου ζωής''.

Επίσης η απόφαση προβλέπει την διαδικασία Πιστοποίησης φορέων για την δυνατότητα να χορηγούν Πιστοποιητικά γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού υπολογιστών προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας , Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πιστοποίησης Φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσεων πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ που διενεργείται από τον ΕΟΠΠΕΠ έχουν νομικά πρόσωπα της ημεδαπής αυτοτελώς ή εφόσον εκπροσωπούν νομίμως στην Ελλάδα φορέα της αλλοδαπής ή νομικά πρόσωπα της αλλοδαπής, τα οποία έχουν ιδρύσει υποκατάστημα στην Ελλάδα.

Ως Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ δύναται να πιστοποιείται νομικό πρόσωπο του αστικού ή του εμπορικού δικαίου, το οποίο έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων και την πιστοποίηση φυσικών προσώπων στη γνώση πληροφορικής ή στον χειρισμό Η/Υ, τη διεξαγωγή εξετάσεων για χορήγηση Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ή την άσκηση δραστηριοτήτων ευρύτερης φύσης, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πιστοποίηση φυσικών προσώπων στη γνώση πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

Στο καταστατικό των νομικών αυτών προσώπων, απαγορεύεται να περιλαμβάνεται ως σκοπός η παροχή εκπαίδευσης, κατάρτισης ή επιμόρφωσης σε ζητήματα γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, που σχετίζεται με τα χορηγούμενα Πιστοποιητικά.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση