Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Με πολύ μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν τις μπαρμπούτες. [ ΦΩΤΟ - VIDEO ]

Με πολύ μεγάλη επιτυχία αναβίωσε απόψε το έθιμο με τις μπαρμπούτες που τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει να γίνεται κυρίως λόγω του καρναβαλιού, αλλά και για λόγος αδράνειας των πολιτών.
Φέτος μετά από πρόταση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο όμιλος δράσεων και πολιτισμού ανέλαβε να οργανώσει και φυσικά να συμμετέχει στην αναβίωση του εθίμου καλώντας τον κόσμο να ντυθεί ότι θέλει και να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα με σκοπό να γίνει ξανά αυτό που γινόταν μέχρι και πριν λίγα χρόνια.

Η συμμετοχή των μασκαράδων ........

ήταν αρκετά μεγάλη κάτι που έδειξε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση, έχει ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητα του και για λίγη ώρα να ξεχαστεί και να περάσει καλά.
Και πέρασε καλά καθώς η βόλτα που έγινε σε γειτονιές της πόλης ήταν μεγάλη καθώς η όλη παρέα ξεκίνησε από τον Αγιο Ανδρέα, πέρασε Παναγία προχώρησε σε γειτονιές της Παναγίας και Αγίου Αθανασίου, Βορρέειο, Αγιο Νικόλαο Πλατεία και μετά πεζόδρομο για να καταλήξουν εκεί απ όπου ξεκίνησαν.
Αναμφισβήτητα ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση ξυπνώντας μνήμες σε μεγάλους αλλά και δίνοντας γνώση σε μικρούς για ένα έθιμο το οποίο για μερικά χρόνια είχε σταματήσει.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο πρόεδρος του ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος είπε ότι η συμμετοχή ήταν μεγάλη αν και περίμεναν λιγότερο κόσμο.
Και κάλεσε όλους να έρθουν στην κατασκευή Χαρταετού που θα γίνει στον πεζόδρομο το επόμενο Σάββατο το κυνήγι του χαμένου Θησαυρού την Κυριακή και φυσικά στο καρναβάλι των Φούληδων που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου.

Κλίκ στις φωτογραφίες και στο τέλος το Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.