Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Στην ευρωβουλή η υπόθεση της άρσης ανωνυμίας των καρτοκινητών

Από ότι φαίνεται το θέμα της άρσης ανωνυμίας των κατόχων κινητών τηλεφώνων θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες. Ακολουθεί το Δελτίο τύπου που έλαβα από το γραφείο του κ. Λαμπρινίδη.
Αυτό υποστηρίζει το δελτίο τύπου που λάβαμε.

Βρυξέλλες, 25 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ και Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων έφεραν στην Επιτροπή ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας κα. Κατερίνα Μπατζελή. Με ερώτησή τους έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον ισχυρισμό της ...........

Κυβέρνησης ότι τα προτεινόμενα μέτρα επιβάλλονται δήθεν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και τόνισαν την αναγκαιότητα εξέτασης της αναλογικότητας και αποτελεσματικότητας της νομοθετικής ρύθμισης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ:

“Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την κατάργηση της ανωνυμίας των ιδιοκτητών καρτοκινητών τηλεφώνων ως μέτρο αντιμετώπισης εγκλημάτων. Μεταξύ άλλων, διατείνεται ότι η συλλογή των στοιχείων των χρηστών καρτοκινητών απαιτείται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

1. Δεδομένου ότι η Οδηγία 2006/24/ΕΚ για τη δυνατότητα διατήρησης δεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την καταπολέμηση «σοβαρών εγκλημάτων» προβλέπει, στο άρθρο 3, ότι μόνο όσα προσωπικά στοιχεία συλλέγονται ήδη από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να διατηρούνται, και μάλιστα στη βάση της αρχής της αναλογικότητας και για περιορισμένη χρονική διάρκεια, και δεν επιβάλει τη συλλογή νέων στοιχείων, μπορεί να μας ενημερώσει η Επιτροπή αν υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που να επιβάλλει στα κράτη μέλη την ονομαστικοποίηση χρηστών καρτοκινητών τηλεφώνων;

2. Μπορεί να μας ενημερώσει η Επιτροπή πόσα και ποια κράτη μέλη σήμερα προβλέπουν την καταγραφή των προσωπικών δεδομένων χρηστών καρτοκινητών, στη βάση ποιων ρητών προϋποθέσεων που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διατήρηση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και τι προβλέπουν, πού συγκλίνουν και πού αποκλίνουν, οι σχετικές εθνικές τους νομοθεσίες (π.χ., δυνατότητα διατήρησης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου υπό προϋποθέσεις κλπ.)

3. Δεδομένου ότι ο κάτοχος ενός καρτοκινητού τηλεφώνου είναι πολλές φορές διαφορετικός από τον χρήστη αυτού, κατά πόσο ένα μέτρο όπως αυτό της ονομαστικοποίησης των ιδιοκτητών καρτοκινητών τηλεφώνων αποτελεί αναγκαίο, αναλογικό και αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση αξιόποινων πράξεων μέσω καρτοκινητών τηλεφώνων και την ασφαλή αναγνώριση της ταυτότητας των δραστών;

4. Είναι δυνατή και νόμιμη η αναδρομική καταγραφή των ιδιοκτητών καρτοκινητών τηλεφώνων, με δεδομένο μάλιστα ότι στην Ελλάδα τα 2/3 των χρηστών κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν καρτοκινητά τηλέφωνα;”

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗ.ΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατ' αρχήν δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει ανωνυμία ή όχι στις άλλες χώρες ή τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης.
    Εγω βλέπω ότι:
    Ο Ευρωπάιος πάιρνει 1500 ο ανιδείκευτος εργάτης ενώ ο Έλληνας ανιδείκευτοςεργάτης πάιρνει 500 ευρώ.
    Ο Μέσος μισθός στην Ευρώπη είναι στα 1800 ευρώ το λιγότερο και στην Ελλάδα τα 700 Ευρώ.
    Ο Ευρωπαίος πληρώνει πολύ λιγότερα για αγαθά και υπηρεσίες και ο Έλληνας ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ.

    Τι πας να συγκρίνεις??????

    Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Υπουργών έκαναν τον Παλαιοκώστα να τους ξεβρακώσει ΟΛΟΥΣ μαζί για δεύτερη φορά.

    Και φυσικα για να καλύψουν την αρχηστία τους και την ανικανότητα τους είπαν τα άρρωστα ΧΟΥΝΤΙΚΑ μυαλά να καταργήσουν την ανωνυμία των κινητών.
    ΛΕΣ και κάποτε που δεν υπήρχαν κινητα ο Ρωχάμης δεν ξεβράκωνε κάθε τόσο την κάθε κυβέρνσηση.

    Απλά οι άνθρωποι είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ.
    Κατάλαβες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.