Σάββατο 2 Μαΐου 2009

“Αλμυρή” πρόταση για το δικαίωμα επιδότησης

ΑΠΟ 10 ΜΕΧΡΙ 280 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Από 10 μέχρι 280 ευρώ θα πληρώσουν φέτος όλοι οι παραγωγοί για να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα επιδότησης.
Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο που προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ στις Ενώσεις για το θέμα αυτό, ο οποίος κλιμακώνει το κόστος ανά 100 ευρώ μέχρι τα 800 ευρώ επιδότηση και ανά 1.000 ευρώ μέχρι τα 5.000 ευρώ επιδότηση. Πάνω από 10.000 ευρώ πληρώνουν όλοι το ίδιο.

Η πρόταση έφθασε χθες στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και από την πρώτη εκτίμηση φαίνεται “αλμυρή” ιδιαίτερα στις ενδιάμεσες κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης που θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει με αυτό τον κατάλογο ή αν θα κάνει διαχωρισμούς με βάση τούς κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σε επιστολή που συνοδεύει τον τιμοκατάλογο, η ΠΑΣΕΓΕΣ κάνει γνωστό ότι πρέπει να ...........

ξεκινήσει η διαδικασία και εφόσον τελικά η ενεργοποίηση γίνει δωρεάν για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τότε το ποσό που έχουν καταβάλει θα επιστραφεί στο λογαριασμό τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχα και τον γενικό διευθυντή Ιωάν. Τσιφόρο, αναφέρονται τα εξής:
“Στις συσκέψεις που έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα 8 και 9 Απριλίου 2009, σας ενημερώσαμε ότι ψηφίστηκε, στις 9.4.2009, τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για το έτος 2009 θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού με δημόσια σύμβαση που θα συναφθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Για να γίνει όμως δυνατή η υπογραφή σύμβασης, απαιτείται μία σειρά διαδικασιών (έκδοση ΦΕΚ, υπουργική απόφαση, σύγκληση επιτροπής διαπραγμάτευσης, προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο) οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί.
Επειδή δεν είναι δυνατό να αναμένουμε πλέον πότε θα ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η δημιουργία μηχανογραφικού συστήματος για τη διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, και επειδή οι καθυστερήσεις αυτές καθιστούν αδύνατη την έναρξη των εργασιών της ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων των παραγωγών, με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν, σας αποστέλλουμε ενιαίο κοστολόγιο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των παραγωγών, το οποίο πρέπει να εφαρμόσετε τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσο και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Στην περίπτωση βέβαια που υλοποιηθούν και ολοκληρωθούν οι ως άνω αναφερόμενες διαδικασίες, τότε μετά την υπογραφή της προβλεπόμενης σύμβασης, η αναλογούσα δαπάνη για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς τους”.



Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.