Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Εγκατάσταση εφαρμογών πανεύκολα και πολυ γρήγορα

Λειτουργεί σε: Windows XP, Windows VISTA, Windows 7

Αν έχετε κάνει Format στον υπολογιστή σας, ή έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα τα Windows XP σε Windows 7 (είτε με clean install είτε απλώς αλλάζοντας μηχάνημα), θα πρέπει να εγκαταστήσετε από την αρχή όλες τις εφαρμογές σας.
Αυτό αναμφισβήτητα είναι ένας μεγάλος μπελάς και μια χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί να βρείτε τα CDs με τις εφαρμογές σας, να κατεβάσετε νεότερες εκδόσεις κάποιων εξ αυτών και στη συνέχεια να είστε πάνω από το PC καθώς θα εγκαθιστά τα προγράμματα ένα προς ένα.

Υπάρχει άραγε κάποιος πιο εύκολος τρόπος; Και όμως, υπάρχει. Διαβάστε τον παρακάτω........


Το Ninite (ninite.com) είναι μία εκπληκτική δωρεάν υπηρεσία, που κατεβάζει και εγκαθιστά αυτόματα όλες τις τελευταίες εκδόσεις πολλών δημοφιλών freeware εφαρμογών. Θα πρέπει, βέβαια, να ψάξετε ανάμεσα στα 70 και πλέον προγράμματα που υποστηρίζει και να επιλέξετε αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Η υπηρεσία διαθέτει τα δημοφιλέστερα προγράμματα κάθε κατηγορίας, όπως είναι ο Firefox, τα iTunes, τα Microsoft Security Essentials, το OpenOffice, το Picasa, το Skype και το Steam. Από τη στιγμή που τα έχετε επιλέξει, κάντε κλικ στο Get Installer για να κατεβάσετε ένα μικρό εκτελέσιμο αρχείο.
Τρέξτε το και καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας όσο το Ninite κάνει όλη τη δουλειά.

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαρτάται φυσικά από το πλήθος των εφαρμογών που έχετε επιλέξει.
Δοκιμάσαμε την υπηρεσία επιλέγοντας μια σειρά από συνήθη εργαλεία -αλλά και τη δοκιμαστική έκδοση του Office 2007- και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά. Το Ninite αποτελεί "must" για όλους τους χρήστες που κάνουν συχνά format στο PC τους, αλλά και γενικότερα για όσους δεν θέλουν να χάνουν άσκοπα χρόνο με το downloading και την εγκατάσταση επιμέρους εφαρμογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.