Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Μεικτές επιτροπές στα υπουργεία το 2010 για τον έλεγχο των δαπανών

Μεικτές επιτροπές, με τη συμμετοχή ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία από τις αρχές του 2010, ώστε να ελέγχουν ανά μήνα την πορεία των δαπανών και γενικότερα την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι επιτροπές αυτές θα ελέγχουν τις δαπάνες σε κάθε υπουργείο, ώστε σε περιπτώσεις αποκλίσεων από τους στόχους να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις.

Όπως έχει δηλώσει το οικονομικό ..............

επιτελείο της κυβέρνησης, ο προϋπολογισμός του 2011 θα καταρτισθεί με νέα μορφή και όλες οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση.

Οι κρατικές δαπάνες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη, στην Αθήνα, κλιμάκιο της Κομισιόν με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Όι κοινοτικοί ελεγκτές ήρθαν στην Αθήνα, εν όψει των συνεδριάσεων των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin) στις 1-2 Δεκεμβρίου.

Στο Ecofin θα επικυρωθεί η απόφαση για την υπαγωγή της Ελλάδας στην παράγραφο 8 του άρθρου 104 της Συνθήκης, η οποία είναι ο προθάλαμος για την -τυπική- υπαγωγή στην παράγραφο 9 του ίδιου άρθρου, που συνεπάγεται την σκληρή κοινοτική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως, μάλιστα, είπε την Τετάρτη στη Βουλή ο Γ.Παπακωνσταντίνου, «είναι βέβαιο ότι τον Φεβρουάριο θα μπούμε σε αυστηρή επιτήρηση. Αυτό που δεν είναι βέβαιο, είναι το πότε θα βγούμε».

4 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ,,ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΕΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Νεοδημοκράτες πρέπει να ψηφίσουν ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια απορία! Που μπορεί να προηγηθεί η νεοφιλελεύθερη Ντορα? Στην Αττική της μεγάλης ρεμούλας, στην Θεσσαλία της πείνας των αγροτών, στην Μακεδονία που πήγε να πουλήσει ο Μητσοτάκης, στην παραμελημενη Θράκη και όχι μόνο, στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο του Αβέρωφ, που… ??? θα μου πείτε στην Κρήτη , που είναι και η μεγ...άλη μας δύναμη! Καλό αγώνα σε όλους σας και τα λέμε την Κυριακή το βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.