Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την καταστροφή απο μήκητα της βρώσιμης Ελίας.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, με αφορμή την, πολύ μεγάλης έκτασης, ζημιά που υπέστη η σοδειά της βρώσιμης ελιάς σε όλο το Νομό, και ιδιαίτερα στις περιοχές Μεσσήνης, Ανδρούσας, Τρικόρφου, Πεταλιδίου κλπ. από γλοιομύκητα.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την προσβολή του ελαιόκαρπου ιδίως της βρώσιμης ελιάς, από γλοιομύκητα στις περιοχές που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βρώσιμων ελιών Καλαμάτας στη Μεσσηνία. Οι αρχικοί έλεγχοι των Τμημάτων Φυτοπαθολογίας της Διεύθυνσης Μεσσηνίας και Τριφυλίας μετά από αυτοψία δείχνουν ότι η καταστροφή της σοδειάς φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις, ποσοστά της τάξης του 100%. Τοπικοί φορείς, μάλιστα, μιλούν δικαιολογημένα για φαινόμενο θεομηνίας και ζητούν τη στήριξη των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, την λήψη μέτρων από το Υπουργείο, όπως ........

την αποστολή κλιμακίου γεωπόνων στην περιοχή για τον γεωγραφικό προσδιορισμό, την εξατομίκευση και την έκταση του φαινομένου αλλά και την αποζημίωση των παραγωγών, είτε η ζημιά τους καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.