Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Κινητό χωρίς ιούς και ανεπιθύμητες χρεώσεις

Θέλετε να επικοινωνείτε όπου κι αν βρίσκεστε και οποιαδήποτε στιγμή με ασφάλεια; Το φυλλάδιο «Η ζωή με το κινητό μας» που έχει εκδώσει πρόσφατα η COSMOTE προσφέρει όλες τις απαντήσεις, αλλά και πρακτικούς κανόνες «συμβίωσης», για να εξασφαλίσουμε μια «υγιή» σχέση με το κινητό μας.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους «ιούς»;

Η πρόσβαση στο Internet, η ανταλλαγή δεδομένων μέσω Bluetooth ή τα μηνύματα spam, απαιτούν της προσοχή μας καθώς μπορεί να αποτελέσουν την αιτία για την εισβολή «ιών» στο κινητό μας. Μπορούμε εύκολα να προστατευτούμε, αρκεί:

- Να «κατεβάζουμε» και να αποθηκεύουμε στο κινητό μας αρχεία (ήχους κλήσης, εικόνες, video κλπ) ή εφαρμογές μόνο από άτομα που γνωρίζουμε και από ιστοσελίδες που εμπιστευόμαστε.

- Να διαγράψουμε αμέσως ένα e-mail με επισυναπτόμενο αρχείο αν αυτό προέρχεται από άγνωστο αποστολέα, χωρίς να το ανοίξουμε.

- Να δεχόμαστε αρχεία μέσω της εφαρμογής Bluetooth* μόνο όταν γνωρίζουμε τον αποστολέα.

- Να ενεργοποιούμε την εφαρμογή Bluetooth* μόνο όταν θέλουμε να δεχτούμε δεδομένα από κάποιο φίλο και όχι να το έχουμε συνεχώς ενεργοποιημένο.

(* Με το όρο «εφαρμογή Bluetooth» αναφερόμαστε στην ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις συσκευές, μέσω της συγκεκριμένης σύνδεσης και όχι στο εξάρτημα.)

Παράλληλα, οι «ιοί» ευθύνονται πολλές φορές για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων προς αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον «ιό των ανεπιθύμητων χρεώσεων»;

Πριν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε μια υπηρεσία, φροντίζουμε να ενημερωθούμε πλήρως για τα χαρακτηριστικά και τις χρεώσεις της.
Για να έχουμε πάντα τον έλεγχο του λογαριασμού μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

- Φροντίζουμε να ελέγχουμε συστηματικά τους λογαριασμούς μας.

- Δεν αφήνουμε το κινητό μας τηλέφωνο εκτεθειμένο σε χώρους όπου μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

- Είμαστε ενήμεροι για τη χρέωση οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

- Αν οι χρεώσεις είναι υπερβολικές ή/και δεν αντιστοιχούν στη χρήση που έχουμε κάνει, απευθυνόμαστε αμέσως στον πάροχο της σύνδεσής μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης για την ορθή χρήση της κινητής τηλεφωνίας, κινείται και το εγχειρίδιο της COSMOTE «Κινητή τηλεφωνία και γονείς». Τα δύο αυτά φυλλάδια διατίθενται από το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.