Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλείνουν την ΕΡΤ [ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ + VIDEO ]

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.

"Σε μια περίοδο.......

που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου άνοιγε το δρόμο για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί.

Δείτε την δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου.



LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ.




13 σχόλια:

  1. καλα της κανουν σπαταλες αηδιαστικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους εργαζομένους που την αλλη μερα δεν εχουν δουλεια δεν τους σκεφτεστε?Παιδια που βγάζανε τα προς το ζην και οικογενειάρχεσ?Αλλά έτσι είναι η Ελλάδα,το μόνο που σκέφτεστε είναι το χρήμα,τους πλούσιους.Σε μεγάλες εταιρείες ξέρετε υπάρχουν και μεροκαματιάρηδες άνθρωποι.Αλλά είπαμε στην Ελλάδα νομίζουμε ότι όλα τα κάνουν οι διευθυντές,λες και δεν υπάρχουν γραμματείς.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ. ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΠΟΣΚΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑ 200 ΕΥΡΩ Κ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΑΣΑΓΑΝΕ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΖΟΝ. ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιος παπαδοπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πω ούτε η χούντα δεν τα έκανε λυπηρά πράγματα κάτω η χούντα των δοσίλογων προδοτών και των τριών ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ παρατάξεων
    και στη ΕΡΤ και στους άλλους όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα θα και και το δικό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κανενα προβατο δεν σωθηκε βελαζοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρετε τι γίνεται στην ΕΡΤ. ΔΕΝ ειναι οπως τα λέτε. Πραγματικά λυπάμαι για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι δεν κλείνουν και την βουλή ααα ξέχασα "εσείς" τους ψηφίσατε οποτε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΜΕ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΛΟΓΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!
    ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΧΕΣΤΗΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οταν διορισανε 24 ατομα εν μεσω κρισης με μισθους
    που αντιστοιχουσαν για 180 δεν μιλησε κανενας απο
    την ΕΡΤ τωρα γιατι καλουν τον κοσμο να τους στηριξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τους μεροκαματιάρηδες της ΕΡΤ ξέρετε να λέτε για τόσους χιλιάδες που έχασαν τη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια δε λέτε τίποτα,αλλά θα χάσουμε τη Μπιλιω τη Στάη κ τον Σπύρο...γιατί έχουν κ μια κουλτούρα ένα επίπεδο,άλλωστε αυτό μαρτυρούν κα τα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.