Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τα βρήκαν περιφερειάρχες και ιδιοκτήτες ταξί στην σύσκεψη

Ηγετική η εμφάνιση του Πέτρου Τατούλη.

Έκτακτη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ταξί να τερματίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που διέρχονται πλέον τη 18η ημέρα. Οι περιφερειάρχες υποσχέθηκαν να είναι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και ζήτησαν αναστολή των κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος, εκτιμώντας ότι πλέον «αλλάζουν τα δεδομένα» καλεί έκτακτη γενική συνέλευση. Την ίδια ώρα, οι αυτοκινητιστές σε Ρόδο, Κω και Λέσβο ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου των .........

αυτοκινητιστών με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου, ενώ ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος είπε ότι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για το λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση,προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη συζήτηση, υπό τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γ. Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Π. Τατούλης, Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρ. Γιαννακίδης.

Νωρίτερα, ο Θ. Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5": «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο».

Χθες είχε προηγηθεί συνάντηση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλου με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, κατά την οποία του ζήτησε να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών ταξί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν στείλει 600 σημειώματα σε ιδιοκτήτες ταξί με την κατηγορία ότι παρακώλυαν τις συγκοινωνίες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα στείλουν άλλες 2.000.

Όσον αφορά στη στάση των ιδιοκτητών ταξί στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αυτή τη φορά χωρίς αποκλεισμούς αλλά διοργανώνοντας μια μουσική βραδιά στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε Χαλκιδική, Έβρο και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, οι αυτοκινητιστές, συμμετέχοντας στην απεργία διαρκείας, τηρούν στάση αναμονής, ενώ στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι αυτοκινητιστές στη Λάρισα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Π. Γκονιάρη.

Πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της Καρδίτσας έκαναν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές συζητούν για το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο και τις επόμενες κινήσεις τους.

Αντίθετα οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Καλαμάτας Στ. Μάλαμας, θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο για περίπου τρεις ώρες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κινητοποίηση αυτή συμβολική, που γίνεται προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν ότι βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Στη Λαμία, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν στις 11:00 το πρωί τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα από το σταθμό Λιανοκλαδίου προκαλώντας ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ένα τοπικό τρένο το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας κατευθύνθηκαν στα Καμένα Βούρλα με στόχο όπως είπαν να μεταφέρουν δωρεάν τους τουρίστες της περιοχής.

Με πορείες συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

3 σχόλια:

  1. ΔΗΛ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ?.......ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΡΗΞΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να ναι καλα αμεσως δινει λυσεις ο ηγετης πρωην κομουνιστης πρωην υπουργος της δεξιας και νυν πασοκος περιφερειαρχης αμεσως με το που εκλεχτηκε εφτιαξε το ς στο γεφυρακι στο λαγκουβαρδο χιλια μπραβο γιατι αμα περιμεναμε απο το δρακο......παλι χιλια μπραβο αξιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.