Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Από Παρασκευή οι νέες τιμές φαρμάκων

Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων, που περιείχε 1230 μειώσεις τιμών και 1630 αυξήσεις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, για να καταργηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα από την αδυναμία της αγοράς να εφαρμόσει το νέο δελτίο εντός ελαχίστων ωρών, καθώς η απόφαση που το συνόδευε, προέβλεπε ισχύ από τις 3 Αυγούστου.

Παράγοντες της αγοράς, από το πρωί .........

επιχειρούσαν να «περάσουν» στα μηχανογραφικά τους συστήματα τις νέες τιμές, οι οποίες περιείχαν μειώσεις μέχρι 74% και αυξήσεις, ακόμη και 3814,91%.

Στη διάρκεια της ημέρας όμως, το δελτίο τιμών «κατέβηκε» από το site του υπουργείου, με αποτέλεσμα φαρμακεία και φαρμακαποθήκες να ζητούν ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία φαρμάκων του υπουργείου, καθώς δεν ήξεραν με τι τιμή θα πρέπει να πουλήσουν τα φάρμακα. Έτσι, η υπηρεσία φαρμάκων δήλωσε πως θα διορθωθούν τυχόν λάθη και οι νέες σωστές τιμές θα αναρτηθούν και πάλι την Πέμπτη, ενώ το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει από την Παρασκευή.

Το πρόβλημα για τις φαρμακαποθήκες, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου είναι ότι επειδή το φάρμακο είναι σε διατίμηση, είναι παράνομη η πώληση με λάθος τιμή, και οι αλλαγές στα μηχανογραφικά συστήματα των επιχειρήσεων, αλλά και των φαρμακείων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια μιας νύχτας ή στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, με την επιστροφή στις προηγούμενες τιμές.

Αντίστοιχα εκπρόσωποι των φαρμακοποιών επισήμαιναν την καθυστέρηση στα μηχανογραφικά συστήματα των Ταμείων, που θα προκαλέσουν πρόσθετο πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών που εκτελέσθηκαν την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.