Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προστασία στους εργαζομένους ΚΟΧ από «εκμεταλλευτές δημάρχους»

Σε... μέτρα κατά αυτών που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, του νέου stage -όπως το χαρακτηρίζει-, προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της να ..............

προστατέψουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους «από την εκμετάλλευση της κυβέρνησης, των Δημάρχων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα παίρνοντας τις πιο κάτω πρωτοβουλίες»:

Καθημερινές παρεμβάσεις για να καταβληθούν άμεσα οι αποδοχές καθώς σε πολλούς Δήμους παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να μην επιτρέπεται η απασχόλησή τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων (Πράσινο, Οδοποιία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην προσπάθεια τοποθέτησής τους στις υπηρεσίες καθαριότητας (αποκομιδή - μεταφορά απορριμμάτων) αφού είναι παράνομη και θα πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα στο Σ.ΕΠ.Ε. καθώς ούτε είναι ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ, δεν τους χορηγείται ανθυγιεινό επίδομα αλλά και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «το μόνο που εξυπηρετούν τέτοιου είδους προγράμματα είναι τις πελατειακές σχέσεις κυβέρνησης και Δημάρχων, αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρησή τους σε ιδιώτες».

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.