Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Φιλιατρά Σχολή Ιππασίας με εντυπωσιακή έναρξη

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, και εκπληκτική ήταν η γιορτή έναρξης της Σχολής Ιππασίας του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας «Η Αίθη» χθες το πρωί στο ξερό γήπεδο των Φιλιατρών! Τα μικρά παιδιά, οι νεαροί ιππείς και οι νεαρές αμαζόνες, με τις ικανότητες και το ταλέντο τους, κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θαυμασμό του κόσμου που παρακολούθησε την παρουσίαση και τα ιππικά παιχνίδια με τα άλογα!
Μικροί και μεγαλύτεροι γνώρισαν από κοντά ..........

το εξαιρετικά ενδιαφέρον άθλημα της ιππασίας, ήρθαν σε επαφή με τα άλογα και έζησαν μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία.

Η εκπαιδεύτρια της Σχολής του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας, Αγγελική Καραγεώργου, μιλώντας στο «Θ», σημείωσε: «Η Σχολή του Ομίλου ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από ένα χρόνο. Προσπαθούμε να οργανωθούμε, να μάθουμε τα παιδιά να έχουν μια επαφή πρώτα με το άλογο, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, να διασκεδάσουν και να προχωρήσουν, εάν αργότερα θελήσουν, σε αθλητικές δραστηριότητες. Η επαφή με το άλογο απαιτεί πρώτα απ’ όλα συνέπεια και πειθαρχία. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σε περίοδο κρίσης είναι πολύ δύσκολα για όλους και το καταλαβαίνουμε. Εμείς έχουμε καταφέρει να έχουμε δύο ιδιόκτητα αλογάκια, που είναι της Σχολής και είναι μαθημένα να κάνουν μαθήματα σε παιδιά.

Δίνουμε βαρύτητα στη θεραπευτική ιππασία. Και καλούμε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα παιδιά τους ιππασία, να έρθουν σε επαφή με τη Σχολή. Η Σχολή έχει εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των παιδιών και θα έλεγα στους γονείς ότι το θέμα της ασφάλειας είναι εξασφαλισμένο στη Σχολή! Ξεκινάμε από ηλικίες 4 – 5 ετών. Τότε, βέβαια, τα παιδάκια δεν μπορούν να κάνουν ασκήσεις, αλλά έχουν την πρώτη επαφή με το άλογο. Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα, επειδή δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες, θα είναι λιγάκι περιορισμένο σε μέρες και ώρες, αλλά όλα αυτά οργανώνονται σιγά – σιγά».

Με τη σειρά της, η αμαζόνα Μαρία Πετροπούλου, που ξεκίνησε ως μαθήτρια στη Σχολή από την αγάπη της για τα άλογα και την ιππασία, και είναι υπεύθυνη του γηπέδου της Σχολής, ανέφερε: «Έμαθα ότι γίνονται μαθήματα, ήρθα και ξεκίνησα. Έχω μεγάλη αγάπη για το άλογο και την ιππασία, από μικρό παιδί μού άρεσε πολύ. Πιστεύω πως για να ασχοληθεί κανείς με αυτό το άθλημα πρέπει να το αγαπάει το άλογο, να το σέβεται, να του φέρεται σα μικρό παιδί».

Η Αθηνά Βακαλοπούλου, μητέρα κοριτσιού που εδώ και δύο χρόνια κάνει μαθήματα ιππασίας στον Όμιλο, και η ίδια εθελοντικά στηρίζει τις δράσεις της Σχολής, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Όλα τα παιδιά του Ομίλου αγαπάνε πολύ το άλογο. Θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό που υπάρχει ο Όμιλος και η εκπαιδεύτριά μας και μπορούν τα παιδιά μας να εκφραστούν και να αθληθούν με το άλογο που τόσο αγαπάνε. Θέλω να πω, επίσης, πως πάρα πολλά πράγματα γίνονται εθελοντικά. Συμμετέχουμε κι εμείς, ως γονείς, όπως και οι φίλοι που βοηθάνε. Και αυτή η σημερινή γιορτή διοργανώθηκε εθελοντικά από όλους μας, με την αιγίδα των ανθρώπων του Ομίλου».
Στις δράσεις, τις δραστηριότητες και τους στόχους ανάπτυξης του Ομίλου αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Γιώργος Τεριζάκης και Κώστας Γιακουμάκης αντίστοιχα, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την πορεία του, από την αγάπη του κόσμου της Τριφυλίας για το άλογο και την ιππασία.

Παράλληλα με την παρουσίαση των ιππικών παιχνιδιών, υπήρχε μπουφές με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει άνθρωποι του Ομίλου και γονείς μικρών μαθητών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.