Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Παραλύει το κράτος από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Όλο το απερεγιακό δελτίο

Χορός απεργιών ξεκινά από την Δευτέρα με κορύφωση την Τετάρτη όπου και κατά πάσα πιθανότητα ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δίνουν το ρυθμό στις κινητοποιήσεις ενώ την Τετάρτη προβλέπεται να παραλύσει η χώρα και το κέντρο να είναι απροσπέλαστο.

Αναλυτικά οι κλάδοι που απεργούν:

1. Το «λάβαρο» των κινητοποιήσεων κρατάει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την 48ωρη απεργία της Τρίτης και Τετάρτης . Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία, ενώ και οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τρίτη.Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας και για 24 ώρες δεν θα υπάρχει ενημέρωση μια και απεργούν όλα τα ΜΜΕ.

2. Την Δευτέρα και Τρίτη Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, τραβούν χειρόφρενο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα λειτουργήσουν ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές για την μετακίνησή τους στο κέντρο

3. Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα έχει προκηρύξει η ομοσπονδία αυτοκινητιστών.

4. Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη από τις 10.00 έως τις 13.00 προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

5. Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ.

6. Σε 48ωρη απεργία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) που δηλώνει την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

7. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ την Τρίτη και την Τετάρτη.

8. Στη 48ωρη γενική απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ και με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου.

9. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

10. Αλλά και οι δικηγόροι της χώρας, αποφάσισαν πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.