Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

Τριάντα τέσσερις ανασφάλιστους αλλοδαπούς εντόπισε μικτό ελεγκτικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) τού ΙΚΑ, το Τμήμα Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, την Υγειονομική Υπηρεσία, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Δημοτική Αστυνομία τού Δήμου Αθηναίων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις ..............

31 Οκτωβρίου στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών, στις οποίες συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών, που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας.

Στα πλαίσια τής εντατικοποίησης των ελέγχων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ελέγχους σε οδηγούς ταξί τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Από τα 112 ταξί που ελέγχτηκαν συνολικά, διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων οδηγών και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ.

Ακόμη, μικτά κλιμάκια των ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής, την περίοδο από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Ελέγχθηκαν 82 πωλητές λαϊκών αγορών και διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών, για τους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ για την κάθε παράβαση.

Από την ΥΠ.Ε.Α. τού υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.