Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το Google Maps διαθέσιμο και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Η Google αναβάθμισε τη δωρεάν υπηρεσία ψηφιακών χαρτών της, έτσι ώστε οι χρήστες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών Android να μην χρειάζεται να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο για να τη χρησιμοποιήσουν.

Η εφαρμογή Google Maps ....

θα κατευθύνει πλέον κάποιον στον προορισμό του ακόμη και offline. Θα ακολουθήσει η αναβάθμιση του Google Maps για offline χρήστες κινητών και ταμπλετών της Apple, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάζουν» στη συσκευή τους, μέσω διαδικτύου, τους χάρτες μιας περιοχής του κόσμου και στη συνέχεια, ακόμη κι αν δεν έχουν πια σύνδεση, π.χ. σε έναν απομονωμένο επαρχιακό δρόμο ή σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, το Google Maps θα συνεχίζει να λειτουργεί και να προσανατολίζει τον χρήστη.
Οι έως τώρα εκδόσεις της εφαρμογής επέτρεπαν μεν στους χρήστες να «κατεβάζουν» ψηφιακούς χάρτες για να τους βλέπουν εκτός σύνδεσης (offline), όμως δεν παρείχαν καθοδήγηση για προσανατολισμό, ούτε επέτρεπαν αναζητήσεις για εύρεση μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας, ούτε πρόσφεραν άλλες πληροφορίες (π.χ. για τις επιχειρήσεις σε μια περιοχή).

Η αναβάθμιση καθιστά πλέον όλες αυτές τις δυνατότητες προσβάσιμες, ακόμη κι όταν ο χρήστης δεν έχει διαδικτυακή σύνδεση. Περίπου το 60% της επιφάνειας της Γης δεν έχει κάλυψη Ίντερνετ, πράγμα που αποτελούσε έως τώρα σοβαρό πρόβλημα στη χρήση των online χαρτών του Google Maps.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.