Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Νέο κρούσμα πλαστού μηχανογραφικού

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, σχηματίσθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

σε βάρος μιας 50χρονης, που εμπλέκεται σε υπόθεση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από ...........

έγκληση που υπέβαλλε την 07.07.2012 στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 18χρονος μαθητής Γ΄ Λυκείου, που διαμένει στο Μαρούσι Αττικής.

Ειδικότερα, ο 18χρονος κατήγγειλε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο συμμετοχής του στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, διότι τα στοιχεία του είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί και είχε υποβληθεί πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασής του στην εν λόγω ιστοσελίδα να «κλειδώσουν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών είναι μία 50χρονη ημεδαπή, η οποία διαμένει στην Αθήνα. Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος της έχει σχηματιστεί πρόσφατα και άλλη δικογραφία για παρόμοια περίπτωση, ενώ στην οικία της είχαν κατασχεθεί δυο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Direct News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.