Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά στο υπουργείο Παιδείας

H προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και υφυπουργού Θ.Παπαθεοδώρου με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί και με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαφές και με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πάντως, τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια ..........

παραμένουν εκρηκτικά, κυρίως αυτά που έχουν σχέση με τα οικονομικά των ιδρυμάτων αλλά και την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια. Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων είναι συνάρτηση της υλοποίησης του νόμου, που πέρυσι τον Αύγουστο ψηφίστηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή, αν και μέχρι σήμερα κανένα Πανεπιστήμιο δεν έχει εκλέξει νέες διοικήσεις, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νόμου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο υπουργός έχει ήδη κάνει λόγο για εφαρμογή του νόμου, ωστόσο φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες βελτιώσεις του τουλάχιστον στα σημεία που φαίνεται δύσκολη η εφαρμογή του.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι αν δεν δοθεί παράταση της θητείας των πρυτανικών αρχών είναι πιθανό να βρεθούν «ακέφαλα» τα Πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο, μια και σύμφωνα με το νόμο οι νυν διοικήσεις θα πρέπει να παραμείνουν έως τις 31 Αυγούστου και μέχρι τότε θα έπρεπε να είχαν εκλεγεί τα μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, κάτι που έγινε μόνο σε ορισμένα ΤΕΙ και κανένα Πανεπιστήμιο.

24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.