Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ξεκινά η Β φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμόν 324/2012 απόφασή του, της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από κοινοπραξία εταιρειών που συμμετείχε στην αρχική φάση, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για αυτή την.........

εξέλιξη, τόνισε ο Περιφερειάρχης, για δύο λόγους. Αφενός, γιατί πολύ σύντομα ολοκληρώσαμε επιτυχώς την πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού και μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και αφετέρου, γιατί η Ελληνική δικαιοσύνη διεκπεραίωσε σε χρόνο ρεκόρ την υπόθεση.
Ο Περιφερειάρχης απέδωσε τα εύσημα στις υπηρεσίες και στις δομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού με τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, τη διαφάνεια και τη διαύγεια των ενεργειών τους, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αλλά πέτυχε την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων».

Νεοφανή μεθοδολογία χαρακτήρισε τη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη χώρα, ο κ. Τατούλης, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται για τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα.
«Εκφράζω επίσης την πεποίθηση ότι σε χρόνο ρεκόρ θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, πολύ συντομότερα μάλιστα από τις προβλέψεις, και θα επιλεγεί ο τελικός ανάδοχος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «μπορούμε να πετύχουμε αυτά που μέχρι χθες θεωρούνταν ακατόρθωτα γιατί διαθέτουμε σχεδιασμό και εργατικότητα».
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνέχισε ο κ. Τατούλης, έχει σταθεροποιηθεί το πλαίσιο των επενδύσεων για μεγάλα έργα, όταν οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας καρκινοβατούν και πασχίζουν να επιβιώσουν. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας με μονάδα ολικής διαχείρισης, κάτω μάλιστα από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ενδυνάμωση των αιρετών Περιφερειών η δέσμευση Σαμαρά

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σαφή και κατηγορηματική πολιτική του θέση για το ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. «Εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά μια υπηρεσία ελέγχου των αποφάσεων των αιρετών Περιφερειών και των Δήμων. Αυτή άλλωστε είναι και η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, στην οποία ελπίζω ότι θα φανεί συνεπής, όπως επίσης υποχρέωση της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι θα κινηθεί προς την αποδυνάμωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με ταυτόχρονη ενίσχυση της αιρετής Περιφέρειας».

Νέα Πελοπόννησος και Νέα Ελλάδα

Σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με τη «Νέα Ελλάδα» ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τη Νέα Πελοπόννησο πρόπλασμα της Νέας Ελλάδας και νέο τρόπο διαχείρισης της κρίσης που εδράζεται πάνω στις αρχές της μεθοδικότητας και της εργατικότητας, αλλά και του πείσματος και του σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού. «Το όραμα αυτό είναι συνώνυμο της προσδοκίας όλων των Ελλήνων αλλά και των απανταχού Φιλελλήνων για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας και υιοθέτησης νέου δρόμου εξόδου από την κρίση» τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης.

Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης

Ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υποστήριξε ότι η λύση θα έρθει από τις πολιτικές επιλογές και όχι από τις λογιστικές και αναφέρθηκε στη νέα κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία εσχάτως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά βαθύτατα πολιτική, και αρχίζει να διατυπώνει απόψεις λήψης πολιτικών μέτρων».
«Αρχίζουν πλέον να ταυτίζονται με την άποψή μας, την οποία έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια κατά το παρελθόν, ότι το μέλλον είναι η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης προκειμένου να λυθούν τα σύγχρονα προβλήματά της» δήλωσε κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι οι Περιφέρειες θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο καθώς οι κυβερνήσεις για πολλά χρόνια θα ασχολούνται με τα ζητήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σχολιάζοντας τέλος τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι υπήρχε έλλειμμα πολιτικών προτάσεων, παρά μόνο λογιστικές προσεγγίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.