Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Εκτός λογαριασμών ΔΕΗ το χαράτσι

To ρόλο της εφορίας θα παίξει για μία ακόμη χρονιά η ΔΕΗ για την είσπραξη του «χαρατσιού» στα ακίνητα, ωστόσο εφέτος ο ρόλος της θα είναι διαφορετικός σε σύγκριση με το 2011. Αυτό διότι η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αρνούνταν να πληρώσουν και τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το 2012 η ΔΕΗ ..........

θα στείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος. Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία. Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ξεχωρίζει το χαράτσι των ακινήτων από τα υπόλοιπα τιμολόγια που επιβαρύνουν τους καταναλωτές ρεύματος.

Από το 2013 που πρόκειται να αλλάξει και η φορολογία των ακινήτων τη διαδικασία αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα αναλάβουν απευθείας οι εφορίες και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ. Όμως λόγω του γεγονότος ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε δόσεις (σήμερα προβλέπεται εξόφληση σε 5 δόσεις) και εξετάζεται το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο αριθμός των δόσεων ως και εννέα είναι πιθανόν το 2012 να εισρεύσουν στα Δημόσια έσοδα λιγότερα χρήματα.

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.