Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Δημόσιο: 15.781 "μαϊμού" συνταξιούχοι

Χωρίς σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν 15.781 συνταξιούχοι του Δημοσίου οποίοι δεν απεγράφησαν μέχρι και τις 15 Ιουνίου και δεν αποκλείεται να πρόκειται για “μαϊμού” συνταξιούχους.

Όπως διευκρίνισε χθες ο αναπληρωτής ...........

υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, όσοι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου, θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο οπότε και θα απογραφούν.

Στις 25 Σεπτεμβρίου πρόσθεσε ο υπουργός , σε όσους δεν απογραφούν παύει η καταβολή της σύνταξης και θα αρχίσει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη δικαιοσύνης. Από το 2013 καθιερώνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με επιστημονική μεθοδολογία για τον εντοπισμό περιπτώσεων συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο χωρίς να είναι δικαιούχοι.

Στην ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη τα εξής:

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την καταβολή των συντάξεων. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους καθώς και την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής στο Γενικό Λογιστήριο για τη λήψη της σύνταξης μειώνεται έως το τέλος του 2012, το πολύ σε 7 μήνες, έως το τέλος του 2013 σε 5 μήνες και έως το τέλος του 2014 το πολύ σε 3 μήνες.

Μεθοδεύεται η μείωση των ελαστικών δαπανών από 10% έως 20% το 2013.

Hmerhsia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.