Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Στριμωγμένος» από την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά ο Σαμαράς

Σε κλοιό πιέσεων θα βρεθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παραμονές της κρίσιμης συνόδου κορυφής όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Ο κ. Σαμαράς ο οποίος θα πάει στην Βελγική πρωτεύουσα μία μέρα πριν από τον πρωθυπουργό προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Το κλίμα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ........

δεν είναι θετικό σε ένα μεγάλο μέρος των ομολόγων του από τα κεντροδεξιά κόμμα της Ε.Ε. και γι αυτό τις επόμενες μέρες έχει προγραμματίσει μια σειρά συνεντεύξεων σε Γερμανικά και Γαλλικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να βελτιώσει την «τσαλακωμένη» εικόνα του κόμματος του. Σε ανάλογο τόνο κινούνται και μεγάλα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ευρώπη για την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα ήταν και το δημοσίευμα της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» η οποία γράφει : «Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι το Μέγαρο Μαξίμου «ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η κρίσιμη συγκυρία που περνάει η Ελλάδα και αναφέρεται ότι «δεν απορούν μόνον οι Έλληνες με το γεγονός, γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και σ' άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναρωτιούνται τί μπορούν να περιμένουν από τον πρωθυπουργό Σαμαρά. Ο σκεπτικισμός είναι μεγάλος. Στην διάρκεια της κρίσης ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως με την αρνητική στάση του».

Βεβαίως στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι αν γίνονταν πρόωρες εκλογές θα τις κέρδιζε και θα γινόταν πρωθυπουργός.

Γι αυτό ίσως στη Νέα Δημοκρατία κάθε άλλο παρά πτοούνται από τα αρνητικά σχόλια και την στάση των Κεντροδεξιών ομολόγων τους καθώς θεωρούν ότι η στάση που κρατά ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται από τον κόσμο και προσθέτει πόντους στη Νέα Δημοκρατία.

iefhmerida

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΔΡΕ,
    δεχτηκες ανοικια και ακομψη επιθεση μια μερα πριν απο το καλεσμα σου για κοινη σταση απεναντι στον πολεμο που δεχεται η πατριδα.
    Μην πτοεισαι,
    το βαθυ πασοκ,οι συνδικαλιστες ,και τα μεγαλα συμφεροντα εβαλαν στο στοματου ΓΑΠ, αυτα τα λογια.
    ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.