Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Διακοπή ρεύματος σε 40 ημέρες για όσους δεν πληρώσουν

Εντός 40 ημερών θα διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, όπως προβλέπεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ακόμα και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή του και τους αποσταλεί κατά λάθος με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πρέπει να το πληρώσουν και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση στην εφορία για την επιστροφή του ποσού.

Μάλιστα δεν θα μπορεί να κατατεθεί αίτηση .........

επανασύνδεσης αν οι καταναλωτές δεν φέρουν αποδεικτικό πληρωμής του ειδικού τέλους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρόμοια θα είναι η διαδικασία και στην περίπτωση που έχει επιβληθεί κατά λάθος μεγαλύτερος συντελεστής.

Σημειώνεται ότι για να απαλλαχθούν τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση, απαιτείται η ύπαρξη τιμολογίου γεωργικής ή βιομηχανικής χρήσης, αντίστοιχα, κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Επιπλέον, για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, λαμβάνεται υπόψη εκτός του Κωδικού Απαλλαγής του νόμου 2130/1993 και ο ειδικός Κωδικός Οικονομικής Δραστηριότητας για τα Κοινόχρηστα, όπως αυτός αποτυπώνεται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Σε ό,τι αφορά τον μειωμένο συντελεστή, εφαρμόζεται σε πολύτεκνους, άνεργους και ανάπηρους ή οικογένειες που βαραίνουν ανάπηροι, οι οποίες όμως έχουν κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας.

Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.