Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Του Συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το κινητό τηλέφωνο σας δίνει το ισχυρό πλεονέκτημα να επικοινωνείτε με την φωνή σχεδόν παντού και πάντα. Όμως μια σημαντική ευθύνη συνοδεύει τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλέφωνων, μια ευθύνη που κάθε χρήστης πρέπει να υποστηρίζει.

Όταν οδηγείτε αυτοκίνητο, η οδήγηση είναι η πρώτη σας ευθύνη.
Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο πίσω από το ............

τιμόνι του αυτοκίνητου, πρέπει να είστε λογικοί και να θυμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

γνωρίστε το κινητό σας τηλέφωνο και τις δυνατότητες του, όπως γρήγορη κλήση, και επανάκληση. Εάν είναι διαθέσιμες αυτές οι δυνατότητες σας βοηθούν να πραγματοποιείτε τις κλήσεις σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από το δρόμο.

όταν υπάρχει, να χρησιμοποιείτε την συσκευή hands free. Εάν είναι δυνατόν προσθέστε μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στο κινητό σας τηλέφωνο με ένα από τα πολλά εξαρτήματα Bluetooth που υπάρχουν σήμερα.

τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο σε θέση που να το φτάνετε εύκολα. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από τον δρόμο. Εάν έχετε μια εισερχόμενη κλήση σε ακατάλληλη στιγμή αφήστε το φωνητικό μήνυμα να απαντήσει για εσάς.

ενημερώστε τον συνομιλητή σας ότι οδηγείτε. Εάν είναι απαραίτητο, αναβάλλετε την κλήση σε μεγάλη κυκλοφορία η επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Η βροχή, το χιονόνερο, το χιόνι, ο πάγος και η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να είναι επικίνδυνα.

μην κρατάτε σημειώσεις η ψάχνετε τηλεφωνικούς αριθμούς ενώ οδηγείτε. Η σημείωση σε μια λίστα εργασιών η η αναζήτηση στο ευρετήριο σας αποσπούν την προσοχή από την κύρια ευθύνη σας, την ασφαλή οδήγηση.

να πραγματοποιείτε κλήσεις με σύνεση και να υπολογίζετε την κίνηση. Εάν είναι δυνατόν πραγματοποιείστε κλήσεις όταν δεν μετακινήστε η πριν μπείτε σε κίνηση. Δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις σας όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Ένα είναι ανάγκη να κάνετε μια κλήση ενώ κινήστε πληκτρολογείστε μόνο μερικά νούμερα, ελέγξτε τον δρόμο και τους καθρέπτες σας και μετά συνεχίστε.

μην εμπλέκεστε σε συζητήσεις με ένταση η συγκινησιακή φόρτιση, οι οποίες ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή. Ενημερώστε τους συνομιλητές σας ότι οδηγείτε και αναβάλλετε συζητήσεις που πιθανόν να σας αποσπάσουν την προσοχή σας από τον δρόμο.

χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσετε βοήθεια. Καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης 112 σε περίπτωση πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος η πρώτων βοηθειών. Να θυμάστε ότι η κλήση είναι δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο.

χρησιμοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο για να βοηθήσετε άλλα άτομα σε επείγουσες ανάγκες. Εάν δείτε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, έγκλημα η άλλη σοβαρή επείγουσα ανάγκη όπου κινδυνεύουν άνθρωποι η ζώα καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης, όπως θα θέλατε να κάνουν άλλοι για εσάς

εμείς πάντως και καθαρά για λόγους υγείας και μόνο είμαστε εναντίον της χρήσης του κινητού στο αυτοκίνητο είτε χρησιμοποιείτε hands free η Bluetooth και είτε το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση είτε όχι. Και αυτό διότι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κινητού τηλέφωνου στην καμπίνα συσσωρεύεται μια πολύ μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας λόγω του κλωβού Faraday που κάποτε μάθαμε στα σχολικά μας χρόνια Εάν είναι απαραίτητο να μιλάτε στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείστε ένα car kit για να έχετε (στην κυριολεξία) το κεφάλι σας ήσυχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.