Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου ανακοίνωσε το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου. Οι εν λόγω ρυθμίσεις δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιοι θα μπορούν να «βλέπουν» καθετί που αναρτούν στη σελίδα τους.

Όταν κάποιος χρήστης επισημαίνεται (tag), για παράδειγμα, σε κάποια δημοσίευση, όπως φωτογραφία ή βίντεο, θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την επισήμανση πριν αυτή δημοσιευθεί. Εκτιμάται ότι έτσι θα ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα της κακόβουλης επισήμανσης, που συναντάται συχνά όταν κάποιος επισημαίνει έναν χρήστη σε μία δυσάρεστη εικόνα.

Επιπλέον κάθε στοιχείο στον τοίχο ενός χρήστη θα έχει .........

ατομικές επιλογές προστασίας δεδομένων. Θα υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης κάποιας επισήμανσης, αιτήματος αφαίρεσης επισήμανσης ή και μπλοκ του χρήστη που έκανε το tag. Έτσι ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν tag κάποιον που δεν βρίσκεται στη λίστα των φίλων του, το άτομο αυτό θα μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την επισήμανση. Οι εν λόγω επισημάνσεις τοποθεσιών θα γίνονται σε όλες τις εφαρμογές του Facebook κι όχι μόνο στα κινητά τηλέφωνα. Τέλος οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πως εμφανίζεται σε άλλους χρήστες το προφίλ τους πέρα από το κεντρικό προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.