Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Υποχρεωτικό το αγροτικό για απόκτηση Ιατρικής ειδικότητας

Υποχρεωτικό το αγροτικό για την Ιατρική ειδικότητα με ρύθμιση που φέρνει το υπουργείο Υγείας Σε νομοσχέδιο που θα καταθέτει το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή θα συμπεριληφθεί διάταξη η οποία θα ........

λειτουργήσει ως κίνητρο για τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων των άγονων περιοχών και η οποία θα προβλέπει ότι η Υπηρεσία Υπαίθρου το αγροτικό των γιατρών δηλαδή θα θεωρείται υποχρεωτική για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα με αντιπροσωπεία Αντιδημάρχων μικρών νησιών που ανήκουν σε μεγαλύτερους νησιωτικούς Δήμους ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι σε σχέδιο νόμου που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή θα συμπεριληφθεί διάταξη η οποία θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων των άγονων περιοχών και η οποία θα προβλέπει ότι η Υπηρεσία Υπαίθρου θα θεωρείται υποχρεωτική για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας.

Για την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου όπως λέγεται το αγροτικό των γιατρών ώστε να πάρουν ειδικότητα είχε δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης γεγονός που θα επιλύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων.

dikaiologitika.gr


2 σχόλια:

  1. Είμαι ειδικευόμενος ορθοπεδικής. Παντρεμένος με 2 παιδιά. Δεν έχω κάνει αγροτικό. Καμιά ιδέα, ή να ρωτήσω τον κύριο Άδωνι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υπουργός πλέον αγγίζει τα όρια της ψυχοπαθολογίας. Ο υπουργός αν θέλει ας στελεχώσει τα κέντρα υγείας και τα περιφερικά ιατρεία με (πιο έμπειρους) γενικούς ιατρούς και να μην καταφέυγει στην εύκολη λύση της υποχρεωτικής θητείας στο αγροτικό με διάταγμα της χούντας. Αλλά γιατί κάποιος να πάει σε ένα κουτσοχώρι στην μέση του πουθενά όπου χωρίς μηχανήματα και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να προσέυχεται ΄στον Θεό να μην του τύχει κάτι επέιγον. Και αν του τύχει κάτι, τότε να παρακαλάει να μην καθυστερήσει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.