Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ ανατινάζει το σχέδιο Μιχελάκη για αλλαγή εκλογικού νόμου στους ΟΤΑ

Μετά την ενημέρωση που παρείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει αποσπασματικές ρυθμίσεις και εννοεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θεωρεί αυτονόητη την ταυτόχρονη αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές.

Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου τονίζουν τα εξής: ........

Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που διαχρονικά προώθησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον διοικητικό και θεσμικό «χάρτη» της χώρας (Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, Αυτοδιοικητικός Κώδικας, Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, Καποδίστριας, Καλλικράτης, μεταφορά του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης από το επίπεδο του Νομού στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση).

Είναι το κόμμα που πρώτο εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με επίκεντρο το εκλογικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τη χρηματοδότηση κομμάτων- υποψηφίων και τον έλεγχο αυτών, τη ψήφο των ομογενών καθώς επίσης και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της Αυτοδιοίκησης .

Έχουμε δηλώσει ευθαρσώς πως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε συνολικά και όχι αποσπασματικά τις θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Για μια ακόμη φορά καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε αποσπασματικές ρυθμίσεις που υποκρύπτουν μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και κάθε άλλο παρά οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το διοικητικό, πολιτικό σύστημα της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.