Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Όχι» στη λήψη νέων μέτρων λέει η κυβέρνηση στην τρόικα και προειδοποιεί για εκλογές

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η στάση της τρόικας φέρεται να είναι αδιάλλακτη, καθώς οι δανειστές, βλέπουν δημοσιονομικό κενό το 2014, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει λήψη νέων μέτρων που υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά της ........

κυβέρνησης, που, μάλιστα, προειδοποιεί με προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που η τρόικα απαιτήσει να ληφθούν νέα μέτρα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, φέρεται να μετέφερε την κάθετη άρνηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, με τον οποίο συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας πως το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία στην Ελλάδα δεν αντέχουν άλλα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα της άνοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.

Την άρνηση της κυβέρνηση στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, εξέφρασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν όχι μόνο γιατί δε θα περάσουν αλλά και γιατί δημιουργούν φαύλο κύκλο και επιτείνουν την ύφεση και κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό».

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε στο Σκάι ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.

Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.