Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αδιέξοδο το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Κραυγή αγωνίας από τον Πύργο Τριφυλίας

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων καθώς όσοι από αυτούς φεύγουν δεν αντικαθίστανται.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί το κέντρο υγείας με συνεχείς εφημερίες και αν συμβούν εξωτερικά περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι πηγαίνουν σε αυτό για κάποιο έκτακτο περιστατικό και όχι μόνο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν ..........

αγανακτήσει από αυτή την κατάσταση και τα χωριά που περιμένουν τον Αγροτικό Ιατρό να επισκεφθεί το ιατρείο του χωριού τους τις ημέρες που έχουν καθορισθεί να μην τον βλέπουν ποτέ. Οι ηλικιωμένοι που θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους αναγκάζονται να μεταβούν στους Γαργαλιάνους και μετά από ταλαιπωρία και πολύ ώρα αναμονής να εξυπηρετηθούν.

Σε συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής μας η αγανάκτηση έχει φτάσει στα όριά της. Οι σκέψεις για δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες πιθανόν να πάρουν σάρκα και οστά.

Απ ότι γνωρίζουμε ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι ο διοικητής του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας ο οποίος έχει την ευθύνη για την διάθεση των γιατρών στα Κέντρα Υγείας.

Πύργος Τριφυλίας

1 σχόλιο:

  1. Κυριακουλόπουλος Καλλίνικος2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:34 μ.μ.

    Το Κ.Υ Γαργαλιάνων άρχισε να λειτουργεί το Απρίλιο του 2004 και έως σήμερα προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του στο πληθυσμό της περιοχής ,πολλές φορές με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες μιας και ουδέποτε είχε το ελαχίστως απαραίτητο προσωπικό γι αυτό .
    Στα επτά χρόνια λειτουργίας έχει εξυπηρετήσει πάνω από 475000 ασθενείς, ήτοι πάνω από 67000 το χρόνο κατά ΜΟ και μάλιστα το 2010 ξεπέρασε τις 74000 ασθενείς. Για τους κρίσιμους μήνες από Ιανουάριο έως Απρίλιο του 2011 οι ασθενείς του Κ.Υ. Γαργαλιάνων ανήλθαν στις 24143 ήτοι κατά ΜΟ 6036 ασθενείς . Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους ΖΗΤΆΜΕ άμεσα να επανδρωθεί από το α πετούμενο ιατρικό προσωπικό, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με της ζωές των πολιτών. Πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ αξίζουν να πούμε στον συντονιστή του ΚΥ Γαργαλάνων κ Παναγιώτη Κατσίβελα ,στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα όπου δίνουν καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Δημ Συμβ. Τριφυλίας Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.