Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τι είναι η αναβάθμιση; Γιατί γίνεται και τι προσφέρει στα κινητά τηλέφωνα; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

Οι δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οπότε κοντεύουν να γίνουν μικροί προσωπικοί υπολογιστές παλάμης (αν δεν έχουν γίνει ήδη) οι δυνατότητες αυτές δεν οφείλονται μόνο στην κατασκευή των κινητών τηλεφώνων στο εσωτερικό τους (hardware) αλλά στο λογισμικό τους, το οποίο εμπλουτίζεται με νέες εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα.
Η σωστή λειτουργία των τμημάτων του ........

hardware- όπως το Wi-Fi, το Bluetooth, οι υπέρυθρες ο πομποδέκτης ο επεξεργαστής, το ακουστικό, το μικρόφωνο, το κουδούνι- οφείλεται κυρίως σε ρυθμίσεις του λογισμικού της κάθε συσκευής.

Όταν η συσκευή κυκλοφορήσει στην αγορά, η κατασκευάστρια εταιρεία παρακολουθεί τη συμπεριφορά της σε συστηματική και μαζική χρήση και εφόσον εντοπίσει προβλήματα η επιπλοκές (που πάντα υπάρχουν) τα διορθώνει με νεότερες εκδόσεις λογισμικού. Οι τελευταίες διορθώνουν προβλήματα της αρχικής έκδοσης και προσθέτουν σε αρκετές περιπτώσεις νέες δυνατότητες στη συσκευή η βελτιώνουν τις ήδη υπάρχουσες (αύξηση στην ταχύτητα απόκρισης του μενού, βελτίωση απόδοσης της ψηφιακής κάμερας, καλύτερο σήμα η προσθήκη εφαρμογών).

Η διαδικασία της αλλαγής του λογισμικού (στην ουσία επαναπρογραμματισμος του τηλεφώνου) ονομάζεται αναβάθμιση.

Οι διαφορές δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά από τον χρήστη όταν αυτός κάνει μια απλή χρήση του τηλεφώνου του. Αν δώσει μια μεγαλύτερη προσοχή σε λειτουργίες του τηλεφώνου που έχουν να κάνουν με την εκπομπή και λήψη σήματος, με τα κολλήματα, με την αυτονομία, με το συχνό σβήσιμο της συσκευής, (όταν είναι σε κατάσταση αναμονής η λειτουργίας), με την ταχύτητα απόκτησης των δεδομένων, τότε, θα καταλάβει τις αλλαγές που έχουν γίνει μετά την αναβάθμιση.

Οι βελτιώσεις ποικίλουν από μοντέλο σε μοντέλο, από έκδοση σε έκδοση και από εταιρεία σε εταιρεία.

Θα πρέπει όμως να επιστήσουμε την προσοχή στους χρήστες των κινητών ότι με την αναβάθμιση θα χαθούν όλα τα αποθηκευμένα αρχεία και δεδομένα όπως: τηλεφωνικός κατάλογος, μηνύματα, φωτογραφίες, ήχοι κλήσεων (μελωδίες) μουσικά κομμάτια, βίντεο, καθώς και ότι έχει σχέση με το ημερολόγιο (ραντεβού, γεγονότα γενέθλια, γιορτές, υπομνήσεις, και όλα τα σχετικά).

Για μεγαλύτερη σιγουριά προτιμήστε την διαδικασία της αναβάθμισης να την κάνετε στα εξουσιοδοτημένα σέρβις των εταιρειών και όχι απευθείας από το internet όπου υπάρχει πιθανότητα το πρόγραμμα της αναβάθμισης να είναι παλαιότερης έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.