Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Από 1-12-2011 η υποβολή δηλώσης ακινήτων Ε9

Από την 1η Δεκεμβρίου 2011 ξεκινά η Ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων ( έντυπο Ε9) μέσω internet, η οποία κανονικά ξεκινούσε την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει λοιπόν, ότι η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), μετατίθεται για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 με τη χρήση καινούριας διαδικτυακής εφαρμογής. Υποχρεωμένοι να υποβάλλουν το 2011 δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Στην περίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση διαδικτυακής ........

εφαρμογής, που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.

Επίσης θα έχουν και βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνουν απευθείας τη μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9 διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας του κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.