Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής παιδείας

UPDATE

Δείτε τις λύσεις στην ιστορία



"ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κυρία ΣΙΑΧΑΜΗ ΕΛΕΝΗ του ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗΣ www.orionidef.gr

ΟΜΑ Α Α’
ΘΕΜΑ Α1 α. Ιερή Συμμαχία : σελ. 12, β΄ παράγραφος β. Συνθήκη Λωζάννης : σελ. 88, β΄ παράγραφος και σελ. 93 τελευταία παράγραφος γ. Νίκη Νυρεμβέργης : σελ. 129, α΄ παράγραφος

ΘΕΜΑ Α2.... α Λάθος β Σωστό γ Λάθος δ Σωστό ε Λάθος ΘΕΜΑ Β1 Σελ. 56, τελευταία παράγραφος ΘΕΜΑ Β2 Σελ. 61, τελευταία παράγραφος του κεφαλαίου «Ο Χ. Τρικούπης και η εκσυγχρονιστική πολιτική του.»

ΟΜΑ Α Β’
ΘΕΜΑ Γ1 Στο συγκεκριμένο θέμα, οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν από το βιβλίο σελ. 102, το κεφάλαιο «Οικονομική και κοινωνική πρόοδος» και εκεί όπου αναφέρεται η βιομηχανία «...ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας» να προσθέσουν το κείμενο Α. Κατόπιν θα συνεχίσουν από το βιβλίο «Η αγροτική παραγωγή ... πολιτική και οικονομική» και τέλος θα προσθέσουν το κείμενο Β που αναφέρεται στην εκπαίδευση.

ΘΕΜΑ 1 Στο θέμα αυτό οι μαθητές θα ξεκινήσουν την ανάλυση πάλι από το βιβλίο (σελ. 129-131, β’ παράγραφος), και συγκεκριμένα το κεφάλαιο «Το έγκλημα της γενοκτονίας των Εβραίων». Στο σημείο όπου γίνεται αναφορά στην Ελλάδα « Σε εκατομμύρια αριθμούνται ... μόνο από την Ελλάδα πάνω από 70.000.» οι μαθητές θα προσθέσουν και τα δύο κείμενα, πρώτα το κείμενο Β και στη συνέχεια το κείμενο Α (η αντίστροφη σειρά στην παράθεση των κειμένων δεν είναι λάθος)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.