Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Μηνυτήρια αναφορά Καραμπάτου για τους παράνομους μικροπωλητές

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με τους παράνομους μικροπωλητές που δρούν στην Λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδας.
ο Κος Καραμπάτος λεει ότι παρά την αναφορά τους τα ΜΜΕ στο θέμα ουδείς απο τους αρμόδιους φορείς έκανε κάτι και με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέτει ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά Καραμπάτου αναφέρει:

Κύριε Εισαγγελέα,
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Στη λαϊκή αγορά της Αγ. Τριάδος της πόλης μας ασκούν νόμιμα πλανόδιο εμπόριο περί τους 25 εμπόρους. Πρόσφατα, όμως, λόγω -κατά τη γνώμη μας- μιας γενικευμένης ασυδοσίας την οποία εκτρέφει η αδράνεια των αρμόδιων αρχών, οι πλανόδιοι έμποροι που συγκεντρώνονται στην περιοχή είναι περίπου 200-250 (σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, 14-5-10) και ασφαλώς στο συντριπτικό τους ποσοστό, ασκούν εμπορία χωρίς άδεια και επομένως αθέμιτο ανταγωνισμό στους αδειούχους μικροπωλητές εμπόρους και κατ’ επέκταση στο νόμιμο εμπόριο.

Μάλιστα, τελευταία, στους μικροπωλητές αυτούς, νόμιμους και παράνομους, έχουν προστεθεί και Κινέζοι έμποροι ειδών ένδυσης, δώρων κ.λπ., οι οποίοι ούτως ή άλλως, έχουν πλέον «καταλάβει» το λιανεμπόριο της Μεσσηνιακής πόλης μας, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες: αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του νόμιμου εμπορίου, λόγω της εκ μέρους τους παραβίασης όλων σχεδόν των κλάδων του Δικαίου μας (π.χ. εργατικής, ασφαλιστικής, φορολογικής, τελωνειακής νομοθεσίας, καθώς και τα περί παραμονής και εργασίας αλλοδαπών νομοθεσίας), παραβίασης, η οποία τους αποφέρει μειωμένα λειτουργικά κόστη και υπερκέρδη που φοροδιαφεύγουν.

Την κατάσταση αυτή έχουμε πλειστάκις καταγγείλει με επιστολές μας στις αρμόδιες αρχές, σε κεντρικό και αποκεντρωμένο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Ν.Α. και του Δήμου της Καλαμάτας, χωρίς όμως, να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Ας σημειωθεί, ότι η ανεξέλεγκτη εμπορική δραστηριότητα συνεπάγεται, όπως προκύπτει από πληθώρα δημοσιευμάτων των ΜΜΕ.
Παρακαλούμε να δώσετε εντολή να ερευνηθεί το θέμα και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, με στόχο την προστασία των νόμιμων μικροπωλητών και του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πελατεία, αφού η ζήτηση προϊόντων είναι μειωμένη και οι παράνομα εμπορευόμενοι είναι ελεύθεροι να τους ανταγωνίζονται εκ του ασφαλούς, λόγω της αδράνειας των αρμόδιων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.