Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» στην Πελοπόννησο

Το δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων ύστερα από τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει τόσο ο δήμαρχος όσο και όλο το δημοτικό συμβούλιο την παραίτησή τους στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κι αυτό γιατί η πρότασή τους για συνένωση των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων σε ένα Δήμο με την ονομασία Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς ανέφερε ότι «λειτούργησε άκρατος τοπικισμός για να δημιουργήσουν το μεγάλο δήμο Κυπαρισσίας. Εμείς, μαζί με τα Φιλιατρά έχουμε 19.000 πληθυσμό, δεν μπορεί να μας αγνοεί το υπουργείο όταν πληρούμε όλα τα κριτήρια του ``Καλλικράτη``».

Ο κ. Καλοφωλιάς σημείωσε ότι ήδη έχει στα χέρια ......

του τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και εντός της ημέρας θα έχει και τις παραιτήσεις όλων των επιλαχόντων από όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές του 2006. Τις παραιτήσεις αυτές, τόνισε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων, θα τις κάνει αποδεκτές και στη συνέχεια θα υποβάλει την παραίτησή του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου αν κατά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή δεν δημιουργηθεί ο Δήμος Φιλιατρών που ζητά τόσο ο δήμος του όσο και ο γειτονικός Δήμος Φιλιατρών.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στην Κορινθία, όπου ο Δήμος Κορίνθου διεκδικεί τα όριά του να φτάσουν ως τη διώρυγα του Ισθμού, προσαρτώντας ουσιαστικά δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λουτρακίου. Μάλιστα στο δημαρχείο της Κορίνθου η δημοτική αρχή έχει αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.

Στην Κυνουρία διαμαρτύρονται στην περιοχή του Τυρού γιατί στο τελικό σχέδιο του «Καλλικράτη» το όνομα του Δήμου άλλαξε από Δήμο Νότιας Κυνουρίας σε Δήμο Λεωνιδίου και διεκδικούν να επαναφερθεί το αρχικό όνομα. Απειλούν δε, να κλείσουν από αύριο το δρόμο προς το Λεωνίδιο.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο Τροπαίων με ψήφισμά του διεκδικεί δύο Δήμους στην επαρχία Γορτυνίας και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει δυναμικά αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή τους, ενώ 13 δήμαρχοι και ο κοινοτάρχης της Αρκαδίας ζητούν άμεσα τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ-Αρκαδίας με αποκλειστικό θέμα το χωροταξικό του «Καλλικράτη» στο νομό.

Πηγή: Καθημερινή

24 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΞΥΓΚΑΣ ,ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΝΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ,ΤΙ ΩΡΑΙΟ;
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΤΥΧΟΔΙΟΧΤΙΣΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ .
    ΞΕΧΑΣΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ,ΑΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ,ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ,ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φίλε δεν πας να κανεις ένα κρύο μπάνιο λέω εγώ??
    Είσαι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

    Εδω ο Διαλυκράτης κατατέθηκε στην βουλή και σε ελάχιστες μέρες ψηφίζεται και εσύ ψάχνεις δημοψηφίσματα.
    Τράβα στο στόμιο να κάνεις κανένα μπάνιο στην κρύα θάλασσα να συνέλθεις.
    Κοτούλα που μου γράφεις και ανώνυμα.

    Αν δεν γουστάρεις τράβα να γίνεις δημότης Κυπαρισσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΤΕΚΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΙ Ο ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΓΩ ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑΝ ΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.
    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΝ ΘΑΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΥΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη Φιλιατρά News, αλλά έχω κάποιες παρατηρήσεις:
    1. Ο "ανώνυμος" ειναι ο κανόνας εδώ μέσα και όχι η εξαίρεση. Ακόμα και εσύ ανώνυμα υπογράφεις, λογοκρίνεις, κόβεις-ράβεις, πίσω απο αυτό το "Φιλιατρά News". Ζήτα λοιπόν απο όλους να χρησιμοποιούν το όνομά τους, βάζοντας εσύ πρώτος το δικό σου.
    2. Αυτός "κόπτεται" για τους δικούς του λόγους. Εσύ δεν "κόπτεσαι" για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους? Τα δημοψηφίσματα δεν έχουν αυτοσκοπό να αλλάξουν αποφάσεις, δυναμικές δείχνουν. Κι αφού δεν αλλάζει τίποτα όπως λές, τι σε νοιάζει λοιπόν ενα δημοψήφισμα? Μήπως γιατί θα καταδείξει αυτό που περιγράφει ο "ανώνυμος"? Δηλαδή ότι οι Φιλιατρινοί θέλουν Δήμο Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά? Και μην ακούσω αηδίες περί 12000 κατοίκων. Γιατί η Γαύδος έχει δεν έχει 1200 ψυχές και όμως γίνεται Δήμος...
    3. Και θα σε παρακαλούσα το Στόμιο με κεφαλαίο Σ, όχι στόμιο γιατί τότε περιγράφεις άλλα πράγματα και όχι το Φιλιατρινό Στόμιο.
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο που αυτό που γράφω δίπλα λεει ποιός το έγραψε. Ενω στον ανώνυμο, πετάει τις διάφορες κουβεντούλες του και δεν μας λεει δίπλα ποιός είναι.

    Και το σχόλιο του είναι εκτός τόπου και χρόνου γιατι πολυ απλά το έκτρωμα Ραγκούση είναι ηδη στην βουλή στην επιτροπή και αναμενεται να ψηφιστεί. Ελπίζουμε μέχρι να πάει στην ολομέλεια ο στόκος να σεβαστεί τις αποφάσεις δυο πόλεων και όχι να παίζει τα παιχνίδια του Κουσελά για να κάνει την κυπαρισσια ισχυρή. Γιατί αν αποσπαστούν τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι ο Δήμος Τριφυλίας θα είναι ο 5ος στον νομό. Και φυσικά θα είναι ο ουραγός στον νομό ενω Φιλιατρά και γαργαλιάνοι παρέα θα είμαστε ισχυροί.
    Και κάτι τέτοιο ο Κουσελάς Δεν θα το ήθελε. Και έχει βάλει χέρια και πόδια (και αυτό δεν μου το αλλάζει ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ) στο να γινει το έκτρωμα αυτο.

    Οσο για το Στόμιο, ασφαλώς και αναφερόμουν στην παραλία. Οσο για το κεφαλαίο εντάξει μου ξέφυγε.
    ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ.
    Το νόημα κοίτα και άσε τα λοιπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει δίκιο ο Φιλιατρά News.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κος ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣ.Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΑΛΛΕΙΤΑΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου συνδημότη το Φιλιατρά News ειναι ιδιότητα, nickname, και όχι το όνομα σου. Το δημοψήφισμα δεν θα δείξει - πιστεύω - ότι οι Φιλιατρινοί θέλουν την Κυπαρισσία, το αντίθετο θα δείξει σίγουρα. Θα δείξει όμως και την άρνηση των πολλών για συνένωση Φιλιατρών-Γαργαλιάνων με έδρα τους Γαργαλιάνους. Ο κάθε ένας έχει την άποψη του και ειναι σεβαστή.
    Έτσι ειναι και η δική σου, απολύτως σεβαστή. Απλά εσύ σαν διαχειριστής εδώ, εκτίθεσαι περισσότερο απο τους άλλους, όταν - με λίγα λόγια - λές και υποστηρίζεις με θέρμη, ότι η καλύτερη λύση ειναι αυτή η συνένωση. Δηλαδή ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη, επιλέγουμε την Χάρυβδη...ή την Σκύλα. Όπου και να πάμε κάτι θα χάσουμε. Ε! υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτή που λέει ότι εμείς δικαιούμαστε να είμαστε οι ρυθμιστές των πραγμάτων, και όχι οι ρυθμιζόμενοι. Αυτοί, που έπρεπε οι άλλοι να προστρέξουν σε 'μας για συνένωση, και όχι να πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς.
    Έγιναν πολλά λάθη, απο την αρχή, ας το παραδεχτούμε, και υπάρχουν ευθύνες ανεξάρτητα απο πρόσωπα, κόμματα, και συνδυασμούς. Δεν φταίει, π.χ. μόνο ο Άλκης, περισσότερη ευθύνη έχουν τα πρόσωπα της μείζονος αντιπολίτευσης - αν θές - που ενώ έχουν την κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά θα είναι πλέον η ουρά της Κυπαρισσίας... Σαν το φίδι που έχει μικρό κεφάλι και χοντρή ουρά. Το μικρό κεφάλι είναι η Κυπαρισσία. Την περίοδο που έπρεπε να γίνονται σοβαρές διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές μας ο κομοδινάτος γαμπρός σας είχε την έπαρση του νικητή και δεν έκανε καμιά ενέργεια να σωθεί ο Δήμος Γαργαλιάνων. Ατάραχος πίστευε τις υποσχέσεις των βουλευτών της Κυπαρισσίας και άλλων εξωκοινοβουλευτικών "παραγόντων" των παρασκηνίων... Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε τώρα να σώσουμε τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους από τη λαίλαπα που λέγεται Κυπαρισσία; Μετά θα επιστρέψουμε με ερωτήσεις και ..."τιμωρίες" σε όσους ντόπιους μας πούλησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων ειναι γαμπρός, κουμπάρος ή μπάρμπας Φιλιατρών. Παρακολουθώντας - σύμφωνα με τα γραφόμενα - όμως τις κινήσεις του βλέπω ότι ενεργεί σύμφωνα με αυτό που πιστεύει συμφέρον για την πόλη του. Πρώτα "έγειρε" προς την μεριά της Χώρας και μετά πρός την πλευρά των Φιλιατρών. Εκείνο που ειναι ανεπίτρεπτο - κατά την γνώμη μου - ειναι να εγείρει και αξιώσεις. Ο φίλος ανώνυμος που μίλησε περί φιδιού με μικρό κεφάλι και φαρδιά ουρά, θα πρέπει να κατανοήσει ότι η ουρά δεν ειναι τα Φιλιατρά, αλλά οι Γαργαλιάνοι σε κάθε περίπτωση. Γιατί τα Φιλιατρά όντας στην μέση, είτε η πρωτεύουσα του Δήμου ειναι στην μια ή στην άλλη πόλη θα πρέπει να μετακινηθούν. Αν όμως η πρωτεύουσα ειναι η Κυπαρισσία...τότε οι Γαργαλιάνοι θα την βλέπουν με κιάλια. Και εδώ - αν θέλετε - ειναι το παράπονο των απανταχού Φιλιατρινών. Και στην μέση βρισκόμαστε και περισσότερο πληθυσμό διαθέτουμε, γιατί δεν δικαιούμαστε την έδρα? Αν λοιπόν οι Γαργαλιάνοι θέλουν συνένωση και την υποστήριξη των Φιλιατρινών, να αφήσουν κατά μέρος τις σκέψεις για έδρες και ονομασίες και να έρθουν με τα Φιλιατρά, σε Δήμο Φιλιατρών με έδρα τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ!!!Διαφορετικά, θα είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας.
    Ας κάνει λοιπόν ενα δημοψήφισμα εδώ το Φιλιατρά News με επιλογές:
    1. Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά.
    2. Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
    3. Δήμος Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά.
    4. Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.
    για να δούμε τι λέει ο κόσμος. Και επειδή ειναι Φιλιατρά News δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο οι Φιλιατρινοί πολίτες, οι οποίοι θα ψηφίζουν μόνο με το ονοματεπώνυμο τους. Δίκαιο δεν είναι? Για να δούμε επιτέλους τι θέλει η πραγματική πλειοψηφία, και να σταματήσουν οι συζητήσεις...επιπέδου - επιτρέψτε μου - καφενείου.
    Άντε Φιλιατρά News, κάντο, τόλμα το, ίσως να πάρουν όλοι τις απαντήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν Φιλιατρά News (που αμφιβάλλω για το αν εισαι Φιλιατρινός), επειδή το παρατραβάς, και επειδή το θέμα αυτό το διαβάζω και εδώ και αλλού απο την πρώτη στιγμή, εισαι μάλλον ο μοναδικός που δεν θέλει το δημοψήφισμα και εγώ δεν θα σου βάλω κανέναν, δεν ειμαι βλέπεις τοσο large όσο εσύ. Φοβάσαι πολύ, την ύψιστη μορφή Δημοκρατίας, που ειναι ενα δημοψήφισμα και θα αρχίσουμε να κάνουμε περίεργους συνειρμούς, περί λαδωμάτων και τέτοια. Και σε προηγούμενο μήνυμα σου έγραψα (αμέσως πρίν)...ΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ εντός του site, τόλμα το και θα εκπλαγείς. Και κορώνες του στύλ, άλλαξε Δήμο δεν χρειάζονται, δηλαδή αν γίνει Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία (που δυστυχώς ειναι και το επικρατέστερο σενάριο), εσύ θα αλλάξεις Δήμο? Με αυτού του είδους τις πολιτικές και τα λόγια χάσαμε το παιχνίδι, εσύ το συνεχίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς ανώνυμο με τα δημοψηφίσματα.

    Το σχόλιό σου "έφαγε πόρτα". και "πόρτα" θα τρώει κάθε άλλο σου σχόλιο.

    Αν δεν σου αρέσει να μην το διαβάζεις το blog. Δεν σε υποχρέωσε ΚΑΝΕΝΑΣ να το διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα -όπως το λες-.
    Αν μπεί τέτοια ψηφοφορία ο καθενας θα μπορεί να ψηφίσει. Ειτε είναι Φιλιατρινός είτε όχι.
    Αρα το "αποτέλεσμα" θα είναι ΚΑΘΑΡΑ πλασματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά, μιλάμε σοβαρά τώρα?? Είναι ώρα για δημοψήφισμα??? Όπου να ναι ο "Καλλικράτης" ψηφίζεται και εσείς λέτε για δημοψηφίσματα... Επιτέλους, προσπαθήστε να καταλάβετε ότι έχουμε πρόβλημα το οποίο έχει τεράστιες πιθανότητες να χειροτερέψει. Πρέπει να δράσουμε, όχι να διαφωνούμε!! Εδώ μας έχουνε χαντακώσει κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν για να τελειώνουμε.
    Οι Κυπαρίσσσιοι βαλανε λυτούς και δεμένους να πάρουν την έδρα. Δεν μου το βγάζει κανένας από το μυαλό ότι το χεράκι του το έχει βαλει ΚΑΙ ο Κουσελάς.
    Εκ των πραγμάτων δηλαδή η υπόθεση Διεκδίκηση της έδρας είναι μια χαμένη υπόθεση. Γιατι όπως έγραψα βαλανε λυτούς και δεμένους για να την πάρουν. Κατα συνέπεια δεν θα την έδιναν ΠΟΤΕ.

    Πάμε στο Δήμος Φιλιατρών και Γαγαλιάνων με έδρα τα Φιλιατρά.
    ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι μια καλή πρόταση προκειμένου να αποκοπούμε από την Κυπαρισσία. θα δέχονταν οι Γαργαλιάνοι μια τέτοια πρόταση? Πολυ φοβάμαι πως όχι. Αρα θα μέναμε μόνοι μας να ψάχνουμε το ανέφικτο. Κερδισμένη θα ήταν η Κυπαρισσία.

    Πάμε στην πρόταση Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιανους. Με ξένισε αρχικά η πρόταση έτσι όπως διατυπώθηκε.
    Όμως με την πρόταση αυτή, το ιστορικό όνομα των Φιλιατρών (η συνέχεια της αρχαίας πόλης Εράνα) θα έμενε ενώ ταυτόχρονα το όνομα Γαργαλιάνοι, θα εξασθενούσε. Πιστεύω ότι το όνομα του Δήμου είναι πολύ πιο σημαντικό απο μια έδρα.

    Ο Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους αν δημιουργηθεί, αποδυναμώνει την Κυπαρισσία η οποία τα τελευταία χρόνια -και όλοι μας το πιστεύουμε- έχει αναπτυχθεί εις βαρος των Φιλιατρών παίρνοντας τα πάντα.
    Μην ξεχνάτε ότι κάποτε για τα "μάτια" της Κυπαρισσίας σταματήσανε το τρένο εκεί ενω θα μποορύσε να φτάσει μέχρι και την Πύλο.
    Είναι ψέμα??? ΟΧΙ.

    Μην ξεχνάτε ότι επίσης για τα "μάτια" της Κυπαρισσίας Κάποτε πήραν το νοσοκομείο που είχαν τα Φιλιατρά.
    Για τα "μάτια" της Κυπαρισσίας υποβαθμίσανε μέχρι σημείου αηδίας το Υποκατάστημα ΙΚΑ Φιλιατρών και ταυτόχρονα ενδυνάμνωσαν της Κυπαρισσίας.

    Θέλετε κι άλλα???????

    Τωρα μας δίνεται μια ευκαιρία να πάμε μπροστά. Μας δίνεται η ευκαιρία να ζητήσουμε την δημιουργία ενός ισχυρού δήμου αποτελούμενο απο 19.000 κατοίκους σε αντίθεση με τον Δήμο Τριφυλίας που ΧΩΡΙΣ τις δυο πόλεις θα είναι πληθυσμιακά ένα χωριό μπροστά μας με 13.000 κατοίκους.

    Οι δυο πόλεις μαζί έχουν μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης σε σχέση με το Δήμο Τριφυλίας.
    Γι αυτό στηρίζουμε τον Δήμο Φιλιατρών. Και πρέπει να στηρίξουμε αυτό το αίτημα.
    Για να μπορέσει η περιοχή μας να αναπτυχθεί και όχι να εξακολουθήσει να είναι ο ουραγός της Κυπαρισσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και κάτι ακόμα που θα έπρεπε να γραφτεί και το ξέχασα.

    Είναι πργαμτικά ακατανόητη η αρνηση του Ραγκούση να δεχτεί τον δήμο Αναμεσα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους την στιγμή που τα κρητήρια τα οποία έθεσε ο ίδιος είναι ο πληθυσμός δήμου να μην είναι κάτω απο 12.000 κατοίκους.

    Οι δυο δήμοι μαζί έχουν 19.000.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ???
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ??
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ???
    ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ο Ραγκούσης δεν έθεσε το όριο των 12.000 κατοίκων? Γιατί αρνείται το αίτημα αυτό?
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλιατρά News με τις δυο τελευταιες τοποθετησεις σου συμφωνω απολυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να κάνω μια ερώτηση;
    Μας γράφεις αγαπητέ Φιλιατρά News ότι οι δυο πόλεις μαζί έχουν μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης σε σχέση με το Δήμο Τριφυλίας.
    Από που προκύπτει αυτό; Πως είναι δυνατόν αυτός ο δήμος να έχει μεγαλύτερη προοπτική από τον Δήμο Τριφυλίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μήπως ρε παιδιά αυτή η επίθεση εις βάρος της Κυπαρισσίας μας αποδυναμώνει.
    Δηλαδή δεν το κατάλαβα, μάλλον τα πραγματα μένουν ως έχουν, είναι πολύ πιο εύκολο να δείξουμε ως Φιλιατρινοί τις αξίες μας παρά να φοιγοποινούμε με διάφορα, τώρα που μάλλον το θέμα έχει λήξει.
    Ας μην ξεχνάμε ότι και ο γαμπρός μας και οι Γαργαλιάνοι του, στην αρχή μας πούλησαν και μετά όταν είδαν τα σκούρα μας αγκάλιασαν.
    Πιστέυω ότι από εδώ και πέρα οποια άρνηση και διάφορες κραυγές δεν μας ευνοούν.Το καλύτερο για εμάς είναι να δείξουμε ότι αξίζουμε και μπορούμε να αναπτυχθούμε μέσα από αυτόν τον μεγάλο Δήμο.
    Κάθε άλλη πρόταση θα σημαίνει φόβος και αδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι εξαιρετικά απλό.
    Η Τριφυλία και ειδικότερα η περιοχή Φιλιαρών και γαργαλιάνων είναι το δευτερο σε θερμοκηπιακή κάλυψη κέντρο παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
    Αυτό σημαίνει ότι έχει πάρα πολυ μεγάλο πρωτογενή τομέα παραγωγής που προσφέρει έσοδα στο καρτος. Φορολογικά μέσω των συχνότατων συναλλαγών και τεράστιας προσφοράς στην ελληνική αγορά.

    Από την άλλη η Κυπαρισσία έχει μεγάλο τριτογενή τομέα παραγωγής. Δημόσιοι υπάλληλοι, Τουρισμό. Δηλαδή μεταπρατική οικονομία.
    Δεν αποδίδουν στο κράτος τόσο πολλά όσο προσφέρει η αγροτική περιοχή Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Δήμος Φιλιατρών - Γαργαλιάνων δίνει μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, πράγμα που για τους δημότες αυτών των δήμων είναι το ζητούμενο. Ο Δήμος Τριφυλίας όπως προβλέπεται δίνει αυτές τις προοπτικές στην Κυπαρισσία, και ταυτόχρονα τις στερεί από τις άλλες δύο πόλεις. Νομίζω ότι αυτό είναι φανερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να το πάρουμε και απο οικονομικής πλευράς???

    Εστω (τα ποσά είναι παραδειγματικά) ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα πάρει χρήματα απο ΚΠΣ το ύψος των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Παραδειγματικό το ποσό.
    Αυτα θα πρέπει να κατανεμηθούν ανάλογα με τον πληθυσμό.

    Πολυ χοντρικά τα ποσά:
    Φιλιατρά 3 εκατομμύρια ευρώ
    Γαργαλιάνοι: 2,8 εκατομμύρια ευρώ
    Κυπαρισσία: 1,8 εκατομμύρια ευρώ
    Αυλώνα: 1,4 εκατομμύρια ευρώ
    και Αετός: 800.000 ευρώ.
    Και η Τριπύλα: 200.000 ευρώ

    Ενω αν ο Δήμος Φιλιατρών έπαιρνε για παράδειγμα 10 εκατομμύρια ευρώ θα τα μοιραζόμασταν με τους Γαργαλιανους 5 και 5 και θα υπήρχαν περισσότερα χρήματα για εργα που θα έμεναν στην πόλη μας.

    Ο Δήμος Τριφυλίας θα είναι ο 105 δήμος στην Ελλαδα όπως διάβασα στο Radio 936 Αν θυμάμαι καλα.

    Αν βγούμε εμείς από αυτό το έκτρωμα που σχεδίασε το Κυπαρισσιώτικο Lobby O Δήμος Τριφυλίας ΠΟΛΥ φοβάμαι ότι θα πέσει στην 280 - 300η Θέση από τις 322.

    Εμείς ως Δήμος Φιλιατρών θα είμαστε πολύ πιο ψηλά σε σχέση με τον Δήμο Τριφυλίας. Αρα η Κυπαρισσία καθίσταται ουραγός.
    Γι αυτό και οι Κυπαρίσσιοι έχουν λυσάξει να μην μείνουν μόνοι τους και έβαλαν λυτούς και δεμένους να μας έχουν μαζί τους φτιάχνοντας έτσι τον Δήμο που να βγαίνουν στην μέση ακριβώς.

    Δες τον χάρτη όπως έχει προταθεί

    Γιατι άραγε άφησαν απ΄εξω τον Δήμο Νόστορος?? Τριφυλία δεν είναι????
    Μήπως γιατί αυτομάτως το κέντρο του Δήμου μετατοπιζόταν στα Φιλιατρά και δεν θα είχαν καμία δικαιολογία μετά?????

    Δες τον χάρτη με τον δήμο Νέστορος μαζί στην Τριφυλία

    Που μετατοπίζεται το κέντρο του Δήμου??? Μήπως στα Φιλιατρά???
    Αυτό δεν ήθελε το Κυπαρισσιώτικο Lobby και σχεδίασε στα μέτρα του τον Δήμο. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ.

    Ο Ραγκούσης είπε ότι ο καλλικράτης έγινε με βαση την απογραφή του 2001.
    Γιατί ενω σε όλη την Μεσσηνία βαλανε έδρες Δήμων τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις στον Δήμο Τριφυλίας έβαλαν την μικρότερη???
    Γιατι η Κυπαρισσία στην Τριφυλία είναι η 3η πόλη πληθυσμιακά. Πρώτη είναι τα Φιλιατρά και μετά η Γαργαλιάνοι.
    ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ???

    Για σκέψου το λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλιατρά News στο έχω ξαναγράψει, οι απόψεις όλων ειναι άξιες σεβασμού, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας - γνήσιος - Φιλιατρινός που να θέλει την Κυπαρισσία, ΚΑΝΕΝΑΣ. Απο την άλλη όμως ενας Δήμος με έδρα τους Γαργαλιάνους, τους Φιλιατρινούς τους πληγώνει...για πολλούς λόγους. Εκείνο όμως που ξεπερνά τα όρια ειναι η στάση του Δημάρχου τους ο οποίος ειναι σε θέση να αποφασίζει για το αν θα δεχτεί ή όχι. Ποιός, οι Γαργαλιάνοι. Τα Φιλιατρά έτσι κι αλλιώς θα ταξιδέψουν στη μία ή στην άλλη περίπτωση προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Αυτοί που θα χαθούν κυριολεκτικά σε περίπτωση έδρας Κυπαρισσίας ειναι οι Γαργαλιανιώτες. Τι πάει να πεί δεν θα δεχτούν? Κακό του κεφαλιού τους... Αυτοί θα χρειάζονται να παίρνουν ξηρά τροφή μαζί τους για να πάνε να εξυπηρετηθούν απο μια υπηρεσία, όχι εμείς. Προσωπικά - το έχω ξαναγράψει - δεν εχω τίποτα με τους Γαργαλιάνους, απεναντίας υπάρχουν και πολλοί συγγενείς μου εκεί...αλλά μέχρις εκεί. Δεν έχουν ούτε τις υποδομές, ούτε τα "μούτρα" (για να το πω λαικά) να διεκδικήσουν έδρα Δήμου. Αν δεν τους αρέσει το όνομα Φιλιατρά ας το πούμε Δήμος Εράνης με έδρα τα Φιλιατρά. Όπως και να έχει έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα, και λόγω θέσης και λόγω ιστορίας και λόγω πιο αναπτυγμένων υποδομών. Δεν το εκμεταλευτήκαμε όμως, και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, να ανταλλάσουμε λόγια που δεν τα πιστεύουμε κατά βάθος, και πικρίες που μας σκοτώνουν....ΓΙΑΤΙ??? ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα εδώ έχουν φιλοξενηθεί και οι αντίθετες γνώμες.

    Ο κος Σωτηρόπουλος έστειλε -και το έβαλα- ένα e-mail με τις θέσεις και απόψεις του. Δεν είπα όχι. Και μπορεί ανά πάσα στιγμή θελήσει να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

    Εστειλε και ο κος Σαπέρας τις δικές του απόψεις με e-mail και δημοσιεύθηκε και αυτό το mail.
    OYTE στον Σαπέρα είπα όχι.
    Και σε κανέναν δεν είπα οχι.
    Ακόμα και τα σχόλια τα έβγαλα ΟΛΑ. Είτε συντάσσονταν με την άποψη που στηρίζεται απο εδώ είτε όχι.

    Στο κατω κάτω της γραφής έχω μια άποψη την οποία στηρίζω όσο μπορώ και έχω γράψει και τα επιχειρήματα μου γιατί την στηρίζω.

    ΟΥΔΕΙΣ από τους σχολιαστές που έχουν την άποψη να πάμε με την Κυπαρισσία δεν μου έδωσε ουτε ένα επιχείρημα. Απλα λενε να πάμε με την Κυπαρισσία.

    Και ενώ ο Διαλυκράτης έχει κατατεθεί στην βουλή έχεις και τον άλλον να σου λέει να κάνουμε δημοψήφισμα....
    "Τον λύκο τον κουρεύανε, βρε πούθε πάνε τα πρόβατα" δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.