Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε 200.000 ανασφάλιστους

Στα μέσα Ιουνίου – και με καθυστέρηση μηνών - θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε 200.000 ανασφάλιστους και ανέργους.
Η ηγεσία του ........

υπουργείου Υγείας απέδωσε την καθυστέρηση της έναρξης του σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σχετικό λογισμικό.

Μιλώντας σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι τα προβλήματα αυτά δεν επέτρεψαν την διανομή των ειδικών κουπονιών στους δικαιούχους, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο προς υλοποίηση σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της δράσης αυτής θα παρέχονται για δύο έτη, ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και «πακέτο» προληπτικών εξετάσεων σε 200.000 πολίτες που δεν έχουν ασφάλιση υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας για τους στόχους του Υπουργείου τα επόμενα χρόνια, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται δράσεις, ανάλογες του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης, μέσω σχεδιασμένων πολιτικών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ασφαλείας για την υγεία σε μακροπρόθεσμη βάση».

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο κ. Λάζλο Άντορ θα υπογραφεί νέο σύμφωνο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «το οποίο θα προσθέσει στον προϋπολογισμό μας 100 εκατομμύρια ευρώ έως και το τέλος του 2015».

Τα Νέα