Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τις καθαρότερες ακτές στην Ευρώπη η Μεσσηνία
Καθαρό γαλάζιο οι παραλίες μας


Στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 10,3% του συνόλου των ,........

υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) το 2012. Οι μετρήσεις αφορούσαν 38 παραλίες. Γενικότερα, στο 93% των παραλιών στην Ελλάδα τα νερά έχουν «εξαιρετική» ποιότητα.

Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χορού Καλαμάτας δεν πάει ούτε και φέτος… Μέγαρο!
Αμφίβολο είναι αν θα δοθεί έστω και μία παράσταση στο έτοιμο Μέγαρο Χορού. Αιτία η μη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην περιοχής. Αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση πόρων από το Πράσινο Ταμείο, αλλά μάλλον δεν θα «προκάμει» η Δημοτική Αρχή.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας προβάλλονται και τα θέματα:
• ΑΠΕΙΛΕΣ του «συστήματος Παππά» με εξώδικο στον διευθυντή της Πολεοδομίας Τριφυλίας, τον Αγγελάκα, τον Τατούλη, τον Κολλά, τον Τσίγγανο και τη διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.Σ. για την καθυστέρηση έκδοσης των οικοδομικών αδειών στη Natura! Απίστευτες ιστορίες για να «προκάμουν» την εκμετάλλευση της προστατευόμενης περιοχής.
• Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ανακάλυψε τους Έλληνες της Σανγκάης και πέρασε… ελληνικά στη «Νέα Υόρκη» της Ανατολής!
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΟΥΚΙΝΟ για το ΠΟΠ Ελαιολάδου. Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος στο Επιμελητήριο, ωστόσο ξεκαθαρίστηκε ότι το Δ.Σ. δεν επικροτεί τις θέσεις της επιστολής Γυφτέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
• ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ στα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ μέχρι τέλος Μαΐου. Αγώνα δρόμου βλέπει τώρα ο διοικητής Τάκης Κατσίβελας.
• ΟΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΕΣ πιέζουν τις τιμές στην αγορά ελαιολάδου, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ρευστότητας.
• ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» επισκέφθηκαν Ελβετοί εξειδικευμένοι επιστήμονες και επιθεώρησαν τον υπερσύγχρονο ρομποτικό εξοπλισμό.
• ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η 2η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ Έκθεση στο Πάρκο του ΟΣΕ από το Δήμο Καλαμάτας.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!