Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του τόπου μας στην προσέλκυση επισκεπτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αύξηση ,ενίσχυση και εδραίωση της Μεσσηνίας ως ποιοτικού και αξιόλογου τουριστικού προορισμού.
Χρόνια τώρα .........

επιδιώκεται η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που θα συντηρήσει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μην χαρακτηρίζονται εποχιακές, αλλά θέλουν να λειτουργούν όλο το χρόνο.

Την ενίσχυση μίας τέτοιας προοπτικής εκτός άλλων που επιβάλλεται να σχεδιάσουμε και να προωθήσουμε, δίνει και ο σιδηροδρομικός τουρισμός.
Χαίρομαι που επιτέλους και η πόλη της Μεσσήνης εντάχθηκε, ύστερα από όλες τις προγενέστερες ενέργειες για το σκοπό αυτό, στις τουριστικές διαδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επειδή το μέλλον του σιδηροδρομικού τουρισμού προβλέπεται λαμπρό, με επισκέπτες που σχεδιάζεται να διαμένουν αρκετές ημέρες στις περιοχές που θα διανύει το τουριστικό τρένο και θα παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον από αρχαιολογικής, πολιτιστικής και φυσιολατρικής πλευράς, πρέπει η Μεσσηνία να προετοιμαστεί κατάλληλα.
Ήδη η πρωτεύουσα του Νομού η Καλαμάτα, έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και η πρωτεύουσα της Τριφυλίας η πανέμορφη Κυπαρισσία κινείται με την ίδια λογική.

Ελπίζω και ο Δήμος της Μεσσήνης να αδράξει την ευκαιρία της πρώτης προσέγγισης του τουριστικού τρένου στις 25 Μαΐου στη Μεσσήνη, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες στο Δήμο και να μεριμνήσει να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα ή να οργανώσει επισκέψεις στα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου.
Πιθανόν μία επίσκεψη στο μοναδικό αρχαιολογικό τόπο της Αρχαίας Μεσσήνης που αποκτά παγκόσμια αναγνώριση , ή στις πανέμορφες ακρογιαλιές της Μπούκας, Ανάληψης, Βελίκας και στις αναγνωρισμένες ως κορυφαίες στην προσέλκυση τουριστών περιοχές του Πεταλιδίου, Χράνων, Αγ.Ανδρέα κλπ θα ήταν καλό να προγραμματιζόταν.

Η ευκαιρία μας για την ανάκαμψη της ύφεσης είναι ο τουρισμός και τα οφέλη από την αύξησή του πολλαπλά.
Καινοτομία για την περιοχή μας το τουριστικό τρένο που επιβάλλεται να μην αφήσουμε πάλι να πέσει σε μαρασμό. Για να μη γίνει αυτό απαιτείται τοπική κινητοποίηση και ενδιαφέρον για τη στήριξή του.