Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη την Μεσσηνία

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος ρωτώντας να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση, αν υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες και πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:........

Όπως είναι γνωστό η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας καλύπτει μόνο την πρώην επαρχία Καλαμάτας όπως έχει καταχωρηθεί από το 1997 στο σχετικό μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή υπήρχαν αιτήματα για επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας , η ΕΑΣ Μεσσηνίας υπέβαλλε το έτος 2009 προς τούτο σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα και στην συνέχεια απέστειλε το σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή από τότε μέχρι σήμερα το θέμα «πηγαινοέρχεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε , στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και αντίστροφα .
Επειδή η επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι κρίσιμο θέμα για τους ελαιοπαραγωγούς αφού θα συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η εξέταση του φακέλου για την επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο το Νομό Μεσσηνίας ; .
2.] Υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες ; και αν ναι πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ; .

Αθήνα 22-5-2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ