Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Στα όριά της η ΝΟΔΕ με τη στάση του δημοτικού συμβούλου Γ. Μπάκα

Μήνυμα μηδενικής ανοχής προς τη Δημοτική Αρχή φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», να στέλνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη στάση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης, Γιάννη Μπάκα.

Αιτία, οι .......

τελευταίες δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο για «τρικωμική κυβέρνηση», αλλά και για «οικονομική πολιτική που εκτελεί τον ελληνικό λαό». Οι παρεμβάσεις αυτές, με δεδομένο ότι ο κ. Μπάκας είναι μέλος του κόμματος, αλλά και της Νομαρχιακής Συνέλευσης, ανώτατο όργανο στο νομό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να τους έχει ενοχλήσει περισσότερο είναι οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στην Καλαμάτα ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει ανοίξει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών με τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τη ΝΟΔΕ.

Βέβαια, από την πλευρά του κόμματος δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αλλά σίγουρα θα ζητηθεί από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πριν τα γεγονότα φτάσουν στο μη παρέκει και υπάρξουν συγκεκριμένες αντιδράσεις και μέτρα.

Το «Θ» επικοινώνησε με το δημοτικό σύμβουλο Γ. Μπάκα, στον οποίο έθεσε την όλη κατάσταση και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι θέσεις που δημοσιοποιεί. Όπως μας είπε, όμως, δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να κλείνει τα μάτια στην οδυνηρή πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Όσο για τις συζητήσεις του με το νεοναζιστικό κομματικό μόρφωμα, μας τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων κύκλων, εντός και εκτός της δημοτικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Υπάρχει πόνος στην κοινωνία, κι αυτό πρέπει να το λέμε όσο πιο δυνατά γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία κάποτε με εξέφραζε απόλυτα. Όταν ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ήταν κατά του μνημονίου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να μη μιλάω για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου. Απολύονται συγγενικά μου και μη πρόσωπα, η ανεργία όλο και αυξάνεται, καταστήματα κλείνουν, οι πολίτες έχουν τρελαθεί με τους φόρους που πληρώνουν κάθε τρεις και λίγο, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά. Απέναντι σε όλα αυτά μπορείς να κρατάς το στόμα σου κλειστό; Το λέω καθαρά: Είμαι απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική. Δε θέλω, προσωπικά, να νομιμοποιώ όλα αυτά που γίνονται.

Από την άλλη πλευρά, εμένα δε με ψηφίζει η Νέα Δημοκρατία, αλλά οι πολίτες κι αυτούς πρέπει να υπηρετώ. Αν σε ορισμένους δεν αρέσει η στάση μου, ας χωρίσουν οι δρόμοι μας. Τέλος, αν με τη στάση μου φέρνω σε δύσκολη θέση το δήμαρχο, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις όποιες ευθύνες μου.

Να ξεκαθαρίσω, όμως, και κάτι ακόμα, γιατί πολλά ακούγονται ως φήμες. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ή συζήτηση με τον αρχηγό της “Χρυσής Αυγής”, Ν. Μιχαλολιάκο, ή με οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.