Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κλειστά χαρτιά από Στυλιανίδη για Αυτοδιοικητικές εκλογές και διορθωτικές κινήσεις του Καλλικράτη. [ VIDEO ]

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη τύπου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.

Συνάντηση με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας είχε χθες το απόγευμα και κλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, και του προέδρου της Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργου Φωτεινού και του στελέχους της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη.
Αν και το ραντεβού για την σύσκεψη ήταν για .......

τις 6:30 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έστησε τον υπουργό μισή ώρα(!!!!) και εμφανίστηκε στην σύσκεψη στις 7.
Από την πλευρά των Δημάρχων τέθηκαν στον υπουργό θέματα διαχείρισης των Δήμων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ζητήθηκαν από τον υπουργό οικονομικοί πόροι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Αμέσως μετά από την συνάντηση η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά, ο υπουργός συνοδευόμενος απο τους Δημάρχους της Μεσσηνίας μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας.
Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την χαρά του που ως υπουργός επισκέφθηκε τον νομό από τον οποίο εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς.
Κράτησε ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά τις διορθωτικές κινήσεις στον Καλλικράτη, και τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφέρθηκε στους μήνες που έχουν προηγηθεί από τις τελευταίες Εθνικές εκλογές λέγοντας ότι υπήρχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και έγινε ένας αγώνας για να αντεπεξέλθουμε σε αυτήν την μάχη. Μάχη δύσκολη για την χώρα και την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καταφέραμε είπε να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της ευρώπης και συνεχίζουμε τον αγώνα της ανάκαμψης του τόπου.
Πάνω απο 400 εκατομμύρια σε απλήρωτα προνοιακά επιδόματα.
150 εκατομμύρια απλήρωτοι λογαριασμοί για την μεταφορά μαθητών.
Αποφάσεις διοικητικές για κάλυψη κενών θέσεων για την λειτουργία των Δήμων. 74 Δήμοι ήταν υπό κατάρρευση οι οποίοι θα δημιουργούσαν φοβερό πιστωτικό γεγονός που θα κατέστρεφε ότι βήματα είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όταν έκλεισε το 2012 τα πράγματα ήταν ευχάριστα για τους Δήμους. Εισπράχθηκαν από την αυτοδιοίκηση περί τα 300 εκατομμύρια ΣΑΤΑ για αναπτυξιακά έργα της προηγούμενης τριετίας που ήταν απλήρωτα και έναρξη νέων.
237 εκατομμύρια παρακρατηθέντες φόροι από το παρελθόν, 255 εκατομμύρια για τους πρώτους 42 προβληματικούς δήμους και θα εισπραχθούν άλλα 300, δίνουμε μάχη για να συνεχιστεί το βοήθεια στο σπίτι,
Η εκταμίευση των ΚΑΠ και στους 6 δήμους εισπράχθηκε το ποσό των 23,8 εκατομμυρίων ευρώ, παρακρατηθέντες φόροι 4,5 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για λειτουργικά σχολείων και μισθώματα 895 χιλιάδες ευρώ, για λειτουργία ΚΕΠ 300.000 ευρώ, Προνοιακά επιδόματα εκταμιεύτηκαν 9 εκατομμύρια και για μεταφορά μαθητών και σχολικούς τροχονόμους 340.000 ευρώ.

Για ΣΑΤΑ του 2012 εκταμιεύτηκαν 4,5 εκατ. ευρώ και 278.000 για επισκευή και συντήρηση σχολείων. Το σύνολο της ΣΑΤΑ δόθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Για το 2013 η ΣΑΤΑ για τεχνικά έργα άρχισε να τρέχει από τον Ιανουάριο σε συνολικό ύψος 352 χιλιάδες και για τους 6 δήμους.

Οι ερωτήσεις στην υπουργό.

Αμέσως μετα την ενημέρωση ο κ. Στυλιανίδης δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέσα.
Από το BEST TV ρωτήθηκε ο υπουργός για την κατανομή αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στους Δήμους με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ για να μην κατανέμονται αρμοδιότητες χωρίς πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Απαντώντας ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να επιδείξει συνέπεια σε αυτά που έλεγε η ΝΔ. Απο την μια προχωράμε σε εξορθολογισμό
Και ανέφερε παραδειγματικά το όφελος για τον Δήμο από την αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας που φτάνουν και το 75%, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δομές.
Καταγραφή και αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου.
Φωτοβολταϊκά στα Δημόσια κτήρια και σχολεία για ενεργειακή επάρκεια.
Ερωτώμενος ο κ. Στυλιανίδης για το αν θα ανοίξει η Αρχιτεκτονική του Καλλικράτη, είπε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ανοίξει τέτοιο θέμα καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.
Προέχει να σπάσει η γραφειοκρατία και να λειτουργήσει πιο καλά ο δήμος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του.
Για την κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα. Υπάρχει κάποια πρόταση μετά από απόφαση από την ΕΝ.ΠΕ. και την ΚΕΔΕ.
Συνεχίζοντας σε αυτό το θέμα ο συνεργάτης του Φιλιατρά News είπε ότι έχει παραμείνει ανοικτό το θέμα και δεν έχει κλείσει και ζήτησε από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει το πότε και πως θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον ρόλο που παίζει η πρόταση Βενιζέλου για το Υπουργείο.
Ο κ. Στυλιανίδης εξακολούθησε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας ότι είναι πολιτικό θέμα, νομικό με διάφορες διαστάσει που θα συζητηθούν.

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός μετα την συνάντηση του με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας.



11 σχόλια:

  1. Τι πα να πει βρε συ κλειστά χαρτιά;;; Καθαρά κ ξάστερα τα είπε ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ για τις εκλογές κ για τους Δήμους. Τι δε κατάλαβες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο,τι ποιο παλαιοκομματικό κ αποκρουστικό είναι προσκολημένο στη ΝΔ του Σαμαρά. Εργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου, ιδιώτες που προσφέρουν με αδρά αμοιβή υπηρεσίες στο Δημο και το κράτος, φορεις κτλ, βολεμένοι και αμειβόμενοι ημέτεροι. Να ποια ειναι η σαμαροκομματικη νομενκλατουρα. Χ Χ Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομενκλατουρα? πω πω πω απο φοιτητης ειχα να ακουσω αυτη τη λεξη απο κατι λιγδιασμενους κνιτες... τι μου θυμισες τωρα συντροφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ίδια συνέντευξη είναι ρε παιδιά. Ποια ολόκληρη εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώην Διαχειριστής16 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

      Κάνεις κάποιο λάθος και σε ξεγελάει. Στο άλλο Video ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ που έθεσα για λογαριασμό του Φιλιατρά News στον Υπουργό.
      Λείπουν 3 ολόκληρα λεπτά από το άλλο Video σε σχέση με το δικό μας που δεν λείπει ούτε ένα δευτερόλεπτο.
      Κοίτα στο δικό μας video στο 23:17
      Αντέγραψε και επικόλλησε το παρακάτω link για να ακούσεις την ερώτηση μου και ψάξε την ίδια ερώτηση στο άλλο video. Δεν θα την βρείς.

      http://youtu.be/2YzIombx-m0?t=23m15s

      Μην σας δουλεύει ψιλό γαζί. Η ερώτηση μας στο άλλο Video ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Την έχει αφαιρέσει.
      Εδω είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη χωρίς να λείπει ούτε ένα δευτερόλεπτο.

      Διαγραφή
    2. Ο πρώην Διαχειριστής16 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:30 μ.μ.

      Και μια διευκρίνηση.
      Οχι ότι μας ενδιαφέρει αν έβαλε ή όχι την ερώτηση μας. Αλλα μην σας πουλάει παραμύθια ότι έχει βάλει όλη την συνέντευξη και σας ταΐζει κουτόχορτο.

      Διαγραφή
  5. Πείτε μας και τι σας απαντάει ο κ. Υπουργός. Σας είπε ότι έχει ήδη απαντήσει;;;;;; εΞΕΥΤΕΛΙΣΜΌς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει απάντηση δυο λεπτών στην ερώτηση του συνεργάτη μας. Αυτό δεν το άκουσες; Ξέχασα. Ακούς ότι σε βολεύει.

      Διαγραφή
  6. PRAGMATI. LEIPEI H EROTHSH SAS APO TO ALLO. FENETAI H ALLAGH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοίξτε τα αυτάκια σας και ακούστε. Ο Υπουργός είχε απαντήσει σε προηγούμενη ερώτηση Δημοσιογράφου για το θέμα από πριν κ εσείς την επαναλάβατε χωρίς να καταλάβει ο Υπουργός τι ακριβώς ρωτάτε έτσι όπως το ρωτήσατε και σας είπε ότι έχει ήδη απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπραβο συγχαρητήρια θα τους ξαναψηφίσουμε τα πουλητάρια της Ελλάδας,Τα κοράκια του Σαμαρά που όταν έριξε την Κυβέρνηση της Ν.Δ το 1993 έβριζε τους Νεοδημοκράτες ως ανεγγέφαλους στην Κυπαρισσία δυστυχώς όμως ο κόσμος ξεχνάει και τώρα τον έχουμε και Πρωθυπουργο το Κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.