Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Ο Τσίπρας φέρεται σαν αρχηγός… δεκαπενταμελούς

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”, ενώ παράλληλα καλύπτει πλήρως τον Γιάννη Στουρνάρα για τη σφοδρή κριτική που δέχεται εσχάτως ο Υπουργός Οικονομικών, προαναγέλλοντας παράλληλα ανασχηματισμό για… όποτε χρειαστεί.

“Με αυτά που λέει, μάλλον κάνει… καζούρα, παρά ..........

αντιπολίτευση. Μάλλον φέρεται ως αρχηγός… δεκαπενταμελούς, παρά ως πολιτικός ηγέτης. Τα παιδία παίζει”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ξεκάθαρη και χωρίς… αστερίσκους είναι η στήριξη την οποία παρέχει ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται εσχάτως στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, ενώ σήμερα έγινε πρώτο θέμα και στα γερμανικά ΜΜΕ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του περί νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, που προκάλεσαν εκνευρισμό στο Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ.

“Έχει την απόλυτη στήριξή μου και ο ίδιος πιστώνεται μεγάλο μέρος από αυτην την αναστροφή κλίματος που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες”, σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Για το θέμα του ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός που έχει θεσμικά και πολιτικά τη μόνη και αποκλειστική ευθύνη, τονίζει ότι “θα γίνει όποτε χρειαστεί”, ενώ για το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους αγρότες, ο Αντώνης Σαμαράς είναι απόλυτος: “Ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτήν τη φάση το κάναμε. Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι παραπάνω. Και το ξέρουν. Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω”, καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Υστερόγραφα

2 σχόλια:

  1. Ok ο Τσίπρας είναι αυτός που είναι.
    Ο Σαμαράς δεν αισθάνεται την παραμικρή ενοχή που οδηγεί έναν λαό στην οικονομική γενοκτονία;
    Ποιος 30αρης θα κάνει όντας άνεργος οικογένεια σήμερα;
    Και μάλιστα με πτυχίο;
    Μπορεί να μας πει ο σοβαρός κύριος Σαμαράς;
    Που δεν λειτουργεί ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς;

    Γενικά στη χώρα μας η πολιτική τάξη της δεν διαθέτει στρατηγικό σχεδιασμό, λειτουργούν αποσπασματικά και κυρίως μακριά από τον λαό.
    Κοιτάνε λέει την ανεργία των ...26χρονων και όχι των νέων παραγωγικής ηλικίας 20-35 ετών που θα φέρουν παιδιά στη ζωή!
    Ο ανορθολογισμός σε όλο του το μεγαλείο...
    Αυτοί αντιλαμβάνονται τη πολιτική διαδικασία ως εργαλείο ατομικής ανάταξης.
    Τους ενδιαφέρει να αναθεωρήσουν τον καταστατικό χάρτη της πολιτείας λ.χ για να γίνουν τα πτυχία των κολλεγίων ισότιμα με των κρατικών, λες και αυτό είνια το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας...
    Από την άλλη ο Τσίπρας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την χώρα ως χώρο και να μας αντικαταστήσει λες και είμαστε άψυχοι και χωρίς συλλογική μνήμη ή κάτοικοι δίχως συναίσθημα, ή κοινές μνήμες με τους εξαθλιωμένους της αφρασίας.
    Λες και το έθνος είναι υπόθεση ψευδεπίγραφης φιλανθρωπίας, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται ακραίες μιλιταριστικές δυνάμεις ως ανάχωμα στην ηλιθιότητα.
    Που και γι' αυτό έχουν πάλι το θράσος να κατηγορούν συλλήβδην τη κοινωνία.
    Και κάπου στη μέση της φαυλότητας ποεριφέρονται οι πασοκο-δημαρίτες και λοιποί συγγενείς.

    Ένας πατριώτης πολιτικός υπάρχει επιτέλους να αναλάβει;

    Οι αξιόλογοι επιστήμονες που αρθρώνουν τεκμηριωμένο λόγο γιατί δεν αναλαμβάνουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δημιουργήσουν μια πολιτική δυναμική (βλ. Κοντογιώργης, Βαρουφάκης, Μαριάς, Βάμβουκας, Χρυσόγονος, Γιανναράς) και αφού εγκαταλείψουν εγωισμούς και μεθοδολογικές αντιπαραθέσεις να συμβάλλουν στην ανάταξη της πατρίδας μας, με άξονα αναφοράς μια ελάχιστη κοινή συνισταμένη εξόδου από το δράμα;
    Ο κύριος Μαρκεζίνης που είναι;
    Αυτοί είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και έχουν το πλεονέκτημα του δημόσιου λόγου, τι περιμένουν τελικά;
    Να φτάσει η ανεργία στο 40% και να ανατιναχθούμε μια και καλή;

    Τι να πω, αν είναι έτσι, όπως και να έχει το πράγμα, η κομματοκρατία μας κατέστρεψε σαν έθνος και δεν απομένει παρά η προσευχή στον Θεό και στη Παναγιά!
    Ειδάλλως αν περιμένουμε προκοπή από τους πολιτευτάδες και τους μηχανισμούς τους, ζήτω που καήκαμε...


    Μετά τον Καποδίστρια και τον Πλαστήρα, ΧΑΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.