Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνική τραγωδία των ….στικακίων!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Τρέλα, παραζάλη και θολούρα εμφανίζουν… όσοι ατυχώς παρακολούθησαν μετά προσοχής, τη δαιδαλώδη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ ,στις οδούς της τεχνολογίας και δη της Ελληνικής!

Το θέμα είναι ........

ότι ένα αρχείο, αποθηκευμένο σ΄ ένα στικάκι , που είναι τόσο απλό ακόμη και στον πιο αδαή να το αντιγράψει, να το κρατήσει αρχείο αλλά και να το αναπαραγάγει σε άλλα …στικάκια , στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα!

Έπειτα είναι και το άλλο!

Στη Xώρα μας,τελικώς διεφάνη ότι δεν υπάρχουν περίεργοι!

Κανείς μα κανείς υπάλληλος ή πολιτικός παράγων , δεν είχε την περιέργεια όλο αυτό το διάστημα, να ..ρίξει έστω και μία ματιά στην περιβόητη λίστα!

Πέραν την έλλειψης περιέργειας ,νέο χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η ασθενής μνήμη!

Σε κάποιον έδωσαν το στικάκι, μετά το ξέχασαν , μετά το αγνόησαν , κάποια στιγμή το ξαναζήτησαν και ώ … του θαύματος επανεμφανίσθηκε, με μία μικρή… αδιόρατη… ανεπαίσθητη διαφοροποίηση!

Θα πει κάποιος! Ε… τι έγινε κι αν έλειπαν από μέσα μερικά ονόματα; Χάλασε κι ο κόσμος ;

Εξ ΄άλλου στην Ελλάδα είναι συνήθεις οι παρεμβάσεις για όλα τα θέματα!

Για θέσεις εργασίας, μετακινήσεις, προαγωγές, αναβαθμίσεις, υποτιμήσεις, διώξεις, ακόμη και για θέματα υγείας, περίθαλψης, χρηματικών απολαβών, αναλήψεις έργων κλπ είναι σύνηθες το φαινόμενο!

Έτσι ζούμε εδώ και πολλά χρόνια! Οπότε έχει γίνει συνείδηση ακόμη και στους αφελείς αντιδρούντες, πως υπάρχει ένα σύστημα ! Ή το υπηρετείς και επιτυγχάνεις αυτά που προσδοκάς ή το πολεμάς και μένεις με το όνειρο!

Αυτή είναι ακόμη και σήμερα δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα που μετά τα όσα βλέπουμε με τη μαύρη ...στικακοκωμωδία των τελευταίων ημερών, την ώρα που οι Έλληνες ζουν το δικό τους δράμα, μας κάνει να αναφωνήσωμεν ,ενθυμούμενοι τον φιλόσοφον Αριστοτέλη στο έργο του Περί Ποιητικής, τον ορισμόν της τραγωδίας:

Ἐστὶν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ, χωρὶς ἑκάστῳ τῶν εἰδὼν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι’ ἀπαγγελίας, δι’ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν

Μετά από την ποιητικήν μας ροπήν, το να επανέλθουμε στην πεζή πραγματικότητα των…στικακίων είναι ένα μέγα ζήτημα.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι των ευθυνών.

Οι Έλληνες όμως, επιθυμούν η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα και όσοι απέκρυψαν εισοδήματα ή φοροδιέφυγαν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με συγκρατημένες εκτιμήσεις των κρατικών υπηρεσιών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, στη λίστα Λαγκάρντ (ή ορθότερα "λίστα Φαλτσάνι") κρύβονται περίπου 20 δισεκατομμύρια που έχουν φυγαδευτεί στην Ελβετία.

Υπάρχουν ανησυχίες, ότι παρά την Κυβερνητική βούληση για να πληρώσουν όσοι απέκρυπταν εισοδήματα, αυτό θα τραβήξει σε χρόνο εξ αιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών της δικαιοσύνης .

Μέχρι δε, να βρεθούν οι ημερομηνίες παραγωγής των στικακίων, μέχρι να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, μέχρι να ελεγχθούν τα ονόματα, μέχρι να κληθούν να αποδώσουν τους αναλογούντες φόρους στο Ελληνικό κράτος,ίσως έχουν ξανακληθεί οι…πάμπλουτοι Έλληνες να ξανακαταβάλουν φόρους!

Αν θα μείνει και κάτι για να ζήσουν…αδιάφορο!

3 σχόλια:

 1. εννοείς την βούληση ΒΑΞΕΒΑΝΗ!!! που η χουντοκυβερνηση σου - η οποία νομοθετεί με πραξεις νομοθετικου περιεχομενου και πυροβολει τον εαυτο της - ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ????
  και αν δε τα εμαθες ...στο Πακισταν ο αντιστοιχος Αντωνακης αντιμετωπιζει ποινη φυλάκισης.....και εσυ δεν μπορεις να βαλεις μεσα τον Βουβουζελο? Αληθεια εχεις τα κοτσια να τοποθετηθεις δημοσια για ποιο λογο ο Μπενυ κρατησε στο συρταρι του τη λιστα ή είναι κυβερνηση τωρα και θα τον προστατεψεις..υποκριτρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 3 ΚΑΛΠΕΣ φυσικά, το κόμμα σου αθωώνει και προστατευει τον Βενιζελο...και εσύ αρθρογραφείς λέγοντας τι??? http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%E2%80%93-%CE%B1%CE%B8%CF%89%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%BE%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%82

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να ποιοι πτωχευσαν τις τραπεζες ...και ποιοι τους υποστηριζουν???ΝΔ και δεκανικι ΔΗΜΑΡ!!!!
  http://www.efsyn.gr/?p=15643

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.