Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη για την Βιολογική γεωργία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα «ΠΑΝ. ΦΩΤΕΑΣ» της Π.Ε. Μεσσηνίας με θέμα την ένταξη των παραγωγών στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας.

Στη σύσκεψη ......

παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, ο Δ/ντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματικών και οι υπεύθυνοι του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας.

Ο κ. Αλευράς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Υπουργείου των δικαιούχων ένταξης στη βιολογική γεωργία (παράταση ή νέα πενταετία), παρουσίασε τους λόγους απόρριψης και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την αξιολόγηση των προτάσεων.
Συγκεκριμένα:

1. Υποβλήθησαν 170 αιτήσεις από την Π.Ε. Μεσσηνίας για 2 χρόνια παράταση και απορρίφθησαν το 68%.

2. Για την νέα πενταετία υποβλήθησαν 316 αιτήσεις και απορρίφθησαν το 70%.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι αδιανόητο να απορρίπτονται οι δικαιούχοι ενός τόσο σημαντικού προγράμματος (χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι) και ανέφερε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς, με σκοπό να αρθούν οι λόγοι απόρριψης και να βρεθούν λύσεις που θα βοηθήσουν την επέκταση της βιοκαλλιέργειας και θα ικανοποιούν τους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.