Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Θα πληρώσετε ακόμη κι αν δε σας ήρθε το εκκαθαριστικό – Έρχεται παράταση για την έκτακτη εισφορά;

Ο καιρός για την καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος έφτασε. Κι αν είστε από εκείνους που δεν έχουν πάρει δεύτερο εκκαθαριστικό στα χέρια τους, μη βιαστείτε να χαρείτε...

Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να καταβάλλετε τον... οβολό σας ακόμη κι αν το εκκαθαριστικό δεν έχει φτάσει στα χέρια σας. Μπορείτε να πληρώσετε είτε στην εφορία με το ΑΦΜ σας είτε σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας.

Και όλα αυτά γιατί οι απεργιακές κινητοποιήσεις ..........

και η πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων "μπλόκαραν" την έκδοση και αποστολή περίπου 1 εκατ. εκκαθαριστικών για τη πληρωμή της δεύτερης δόσης.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει να δοθεί παράταση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, αφού η έκδοση των ειδοποιητηρίων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν και δεύτερη δόση για την έκτακτη εισφορά ή το τέλος επιτηδεύματος, πρέπει να γνωρίζουν:

1. Η πληρωμή της δεύτερης δόσης μπορεί να γίνει στην Εφορία με τον ΑΦΜ. Για ποσό άνω των 250 ευρώ απαιτείται η πληρωμή να γίνει με τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΔΟΥ ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

2. Σε περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη δόση, η πληρωμή της μπορεί να γίνει στην τράπεζα με την ειδοποίηση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος ή με την απόδειξη εξόφλησης της πρώτης δόσης

3. Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο Taxisnet έχουν τη δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ενημέρωσης για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. Εκεί μπορούν να διαπιστώσουν αν έχει εκδοθεί το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα. Το ειδοποιητήριο και το εκκαθαριστικό που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, μπορούν να εκτυπωθούν και είναι έγκυρα για την πληρωμή των φόρων.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.