Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Με το σημείωμα του Σεπτεμβρίου θα πληρωθεί η δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς

Τη δεύτερη δόση των "έκτακτων" εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος, ακόμη και αν δεν έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση, θα πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες στην Εφορία με το ΑΦΜ τους ή στις τράπεζες, μέχρι το τέλος του μήνα

Το αποδεικτικό πληρωμής της πρώτης δόσης της ............

έκτακτης εισφοράς ή το αρχικό ειδοποιητήριο θα αναζητήσουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι πρέπει έως τις 31 Οκτωβρίου να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εργαζόμενους "μπλόκαραν" την έκδοση και αποστολή περίπου 1 εκατ. ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης των ποσών φόρου που έχουν βεβαιωθεί με το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα. Επίσης, περισσότεροι από 900.000 φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος.

Η προθεσμία για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού λήγει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, καθώς η έκδοση των ειδοποιητηρίων ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :

1. Η πληρωμή της δεύτερης δόσης μπορεί να γίνει στην Εφορία (Τμήμα Εσόδων) με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογουμένου. Σημειώστε ότι για ποσό άνω των 250 ευρώ απαιτείται η πληρωμή να γίνει με τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΔΟΥ ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

2. Σε περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη δόση, η πληρωμή της μπορεί να γίνει στην τράπεζα με την ειδοποίηση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος (ή με την απόδειξη εξόφλησης της πρώτης δόσης αν δεν έχουν το πολυεκκαθαριστικό).

3. Οσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο Taxisnet στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν τη δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ενημέρωσης για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. Εκεί μπορούν να διαπιστώσουν αν έχει εκδοθεί το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα. Το ειδοποιητήριο και το εκκαθαριστικό που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, εφόσον εκτυπωθούν, είναι έγκυρα για την πληρωμή των φόρων με την προσκόμισή τους στην τράπεζα.

ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.